Et nyt forsøg, som er en del af satspuljeforliget, indebærer, at visse grupper kronisk syge skal tilbydes medicinsk cannabis på forsøgsbasis fra 2018.

Landbrug & Fødevarer foreslår, at der så hurtigt som muligt nedsættes en cannabis-kommission.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi mangler en gang for alle at få analyseret alle muligheder og risici, så vi kan finde ud af, om vi i Danmark skal have en cannabis-industri sådan som vi kender det fra eksempelvis Canada, Israel og USA. Derfor forslår vi de danske politikere at nedsætte en cannabis-kommission, siger viceformand Lars Hvidtfeldt i Landbrug & Fødevarer.

Lars Hvidtfeldt mener, at patienterne bør tilbydes danske cannabis-produkter.

- Det er den eneste måde at sikre tilstrækkelige mængder af cannabis af den rigtige kvalitet. Derfor gælder det om at få undersøgt, hvordan vi kan etablere en dansk produktion. I dag er det vanskelige at skaffe cannabis til medicinsk brug via import. Udbuddet på verdensmarkedet kan ikke følge med efterspørgslen, siger Lars Hvidtfeldt.

Et af de få lande, der eksporterer cannabis, er Holland, men det er ifølge Landbrug & Fødevarer usikkert, om Danmark kan få lov at importere tilstrækkeligt fra Holland til at dække det danske behov, viser beregninger fra Sundheds- og ældreministeriet.

Verden over tillader flere og flere lande cannabis til medicinsk brug. Canada og 23 amerikanske stater tillader i dag medicinsk cannabis, Yderligere fem stater stemmer om at tillade cannabis til medicinsk brug samtidig med dagens præsidentvalg i USA.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Australien og Tyskland forventes at følge efter i 2017. I Danmark skal patienter fra 2018 tilbydes cannabis til medicinsk brug.

Fire amerikanske stater, Colorado, Washington, Oregon og Alaska har desuden legaliseret cannabis til rekreativt brug.