FirstFarms A/S har i dag indgået en betinget aftale om køb af Dan-Farm Holding A/S. Dan-Farm Holding A/S ejer 80 procent af det ungarske selskab Dan-Farm Hungary Kft. De sidste 20 procent ejes af IØ-fonden.

Dan-Farm Hungary Kft. har i dag 2.200 søer, og der sælges årligt ca. 70.000 smågrise og ca. 5.000 slagtesvin.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Der igangsættes en due diligenceproces, før aftalen bliver endelig.

Produktionen i Dan-Farm Hungary Kft. ligger inden for køreafstande, der kan skabe væsentlige synergier i forhold til FirstFarms A/S' produktion i Slovakiet og i Vestrumænien med hensyn til produktion og afsætning.

FirstFarms A/S får ved aftalen svineproduktion ind i porteføljen, og det vurderes at sikre større risikospredning og bedre indtjening. Samtidig er der potentiale for udvidelse af produktionen i fremtiden, både med yderligere slagtesvin og søer.

Købsprisen er aftalt til 11 millioner kroner for 100% af aktierne i Dan-Farm Holding A/S. Købsprisen betales med udstedelse af nye aktier i FirstFarms A/S. Kursen fastsættes til 46,15 svarende til dagsværdi.

FirstFarms A/S afholder i forbindelse med købet en rettet emission mod aktionærer i Dan-Farm Holding A/S, som tegner konvertible obligationslån for 13,2 millioner kroner Provenuet bruges til tilbagebetaling af lån fra aktionærerne i Dan-Farm Holding A/S. I forbindelse med udstedelse af nye konvertible obligationer, fastsættes konverteringskursen til 46,15 i overensstemmelse med bemyndigelsen og vilkårene for de konvertible obligationer, som er vedhæftet denne selskabsmeddelelse. Obligationerne er ikke omfattet af prospektregler og optages ikke til handel på et reguleret marked.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Købet af Dan-Farm Holding A/S forventes at påvirke FirstFarms A/S' resultat positivt med 5 millioner kroner før skat fra 2017 og ingen væsentlig påvirkning i 2016.

FirstFarms A/S' forhandlinger med AP Pension vedr. jord og bygninger i Rumænien foregår fortsat i en positiv dialog, og det forventes, at den endelige aftale kan være klar inden årets udgang.