DLG-koncernen har i dag underskrevet en aftale om at sælge landbrugsmaskindelen af Kongskilde til italienske CNH Industrial N.V. - en af verdens førende producenter af landbrugsmaskiner.

- Dette er en milepæl for DLG. Det har været en stor finansiel og ledelsesmæssig udfordring for DLG-koncernen at drive Kongskildes landbrugsmaskindel, og vi har længe arbejdet intensivt for at gøre den klar til et salg. Vi er særdeles tilfredse med at kunne overdrage selskabet til én af verdens førende producenter af landbrugsmaskiner, der kan tilføre større synergier til Kongskildes landbrugsmaskindel, siger Kristian Hundebøll, koncernchef i DLG.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Salget af Kongskildes landbrugsmaskindel er den foreløbigt sidste og vigtigste del i den frasalgsproces, DLG-koncernen indledte i 2013 med en strategisk beslutning om at fokusere koncernens forretning inden for tre kerneområder - Grovvarer, Vitaminer & Mineraler samt Service & Energi.

- Det er yderst tilfredsstillende, at vi har fundet en løsning på et langvarigt problem for DLG. I snart tre år har DLG's direktion og bestyrelse arbejdet målrettet på få gjort endeligt op med en fejlslagen strategi. Det er nu lykkedes. Med salget af Kongskildes landbrugsmaskindel har vi fået et stærkere og mere fokuseret DLG, der står godt rustet til fremtiden, siger bestyrelsesformand i DLG-koncernen, Niels Dengsø Jensen.

Hos CNH glæder man sig også over købet:

- Overtagelsen af Kongskildes aktiviteter inden for jordbearbejdning og såning samt inden for græsmaskiner tilføjer en vigtig produktserie, der yderligere vil udvide New Holland Agricultures produktsortiment inden for segmentet af landbrugsmaskiner. I mellemtiden vil Kongskildes forhandler- og importørnetværk forblive referencepunktet for deres kunder. Denne aftale vil give vækstmuligheder og skabe en stærk platform til udvikling af Kongskildes virksomhed og dens mærker, og vi vil desuden gradvist integrere deres produkter i New Hollands portefølje, siger Carlo Lambro, Brand President i New Holland Agriculture.

Salget indebærer at CNH Industrial overtager Kongskildes landbrugsmaskindel, inklusive alle produktionsanlæg i Kutno (Polen) og Överum (Sverige), en leasing aftale af Kongskildes produktionsanlæg i Hudson, Illinois (USA) samt aktiviteter på Kongskildes øvrige markeder.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi er stolte af at byde velkommen hos CNH Industrial Group til de veletablerede produkter fra Kongskilde, Överum og JF. Det er vores intention at bygge videre på den stolte arv fra disse mærker, og samtidig udbygge deres adgang til markedet med vores verdensomspændende distributionsnetværk, siger Richard Tobin, der er CEO hos CNH Industrial.

DLG-koncernen beholder aktiviteterne i Kongskilde Industry og Kongskilde Grain, og vil nu øge sit fokus på at drive disse dele af Kongskilde videre.

CNH Industrial overtager aktiviteterne i Kongskildes landbrugsmaskindel under forudsætning af de gængse regler i købsaftalen, herunder en godkendelse af salget fra de relevante konkurrencemyndigheder. Nordea er finansiel rådgiver, mens Bruun & Hjejle er juridisk rådgiver til DLG.