Det var egentlig lidt af et tilfælde, at Martin Kristiansen endte som Ponsse AB's danske sælger.

Et par uger tidligere, havde han talt med en god kollega, han havde arbejdet sammen med i 15 år, om at det jo nok var jobbet hos Ponsse han skulle have som det næste.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Og pludselig blev det mere aktuelt end Martin Kristiansen lige havde regnet med. For ganske kort tid efter deres snak, havde Per Hounsgaard opsagt sin stilling hos Ponsse AB og jobbet var ledigt.

Alligevel var det først, da Martin Kristiansens gode ven og samarbejdspartner, Per Nielsen fra El-Per Skovmaskinservice prikkede til ham, at han fik søgt stillingen. Men det gik slag i slag og kort tid efter kunne Marin Kristiansen kalde sig ny importør af Ponsse.

- Lige pludselig gik det hurtigt. Men det er nu en beslutning, jeg ikke har fortrudt et eneste sekund. Det er et drømmejob for mig, siger Martin Kristiansen, sælger for Ponsse AB i Danmark.

Med ansættelsen, som trådte i kraft ved årsskiftet, står Martin Kristiansen i spidsen for Ponsse ABs 10. distrikt som dækker hele Danmark.

Ansættelsen har vist sig at være et godt skridt fremad for Martin Kristiansen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det er en kæmpe fornøjelse for mig. Det er ingen hemmelighed, at jeg var ved at køre træt i at køre som skoventreprenør. På denne måde kommer jeg i kontakt med en masse mennesker og det er jeg virkelig glad for at jeg sprang ud i, siger Martin Kristiansen.

Fortid i branchen

Før han fik jobbet som sælger hos Ponsse, var Martin Kristiansen selv skoventreprenør og selvstændig med Himmerlands Maskinsskovning. I 21 år har han siddet bag styretøjet på skovmaskiner, og derfor har han en solid portion erfaring med de udfordringer, en skoventreprenør står overfor.

- Da jeg blev ansat hos Ponsse, spurgte de mig, hvordan jeg selv gerne ville have, at en sælger skulle være. Og jeg mener jo, at det er vigtigt at en sælger ved hvad det er for et produkt, han skal sælge. Så derfor er det selvfølgelig en fordel, at jeg selv har prøvet det meste, siger Martin Kristiansen.

Med to mand ansat og tre maskiner var der godt gang i forretningen hos Himmerlands Maskinskovning. Nu er Martin Kristiansens entreprenørvirksomhed ved at blive afvilket. I kontrakten med Ponsse, er det aftalt, at entreprenørvirksomheden skal være afvilket ved udgangen af 2017. Og som sagt, så gjort. To maskiner er solgt fra. Den ene ansatte har fundet nyt job og den sidste stopper med udgangen af 2017.

Nærhed en fordel

Hos El-Per skovmaskineservice bliver de maskiner, Martin Kristiansen sælger gjort klar til kunderne. Og det er ikke helt tilfældigt. El-Per, eller Per Nielsen som han hedder ifølge dåbsattesten. Martin Kristiansen og Per Nielsen har kendt hinanden i mange år. Lige fra de begyndte at gå i byen til den service, El-Per har udført på Martin Kristiansens maskiner. Derfor var det oplagt, at samarbejdet mellem Ponsse og El-Per blev endnu tættere, da Martin Kristiansen overtog tøjlerne.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det er en stor fordel, at Per og jeg bor tæt ved hinanden. Jeg har 5 kilometer hjemmefra og hen til Per og det giver altså nogle fordele, at jeg hurtigt kan kigge forbi og mødes med både Per og kunden, hvis der er specielle ønsker eller lignende, der skal bygges i maskinen, fortæller Martin Kristiansen.

Ud over klargøringen står Per Nielsen også for et af de tre landsdækkende Ponsse-servicecentre. Fra værkstederne i Aars, Sorø og Hoven servicerer de Ponsses skovmaskiner.

Vækst er målet

Ambitionen er, at Ponsse vil sælge 10-12 maskiner i år. Men på sigt er det både Ponsses og Martin Kristiansens ambition vil sælge en halv gang flere maskiner. Det kræver, at der er flere skoventreprenører, som vælger at skifte mærke. Og selvom de fleste entreprenører bekender sig til et bestemt mærke og ikke sådan lige vil skifte. Det bekymrer dog ikke Martin Kristiansen.

- Vi mener, vi har rigtigt gode kort på hånden. Ponsse producerer maskiner af høj kvalitet, og samtidig mener vi, at vi er ekstremt stærke på service-siden, så jeg er sikker på at vi kommer til at se mere Ponsse-udstyr rundt omkring i de danske skove, siger Martin Kristiansen.