Torben Kamp er ejer af Skamstrup Maskinstation, en virksomhed han overtog i 2008 efter stifteren Hans Larsen, som startede Skamstrup Maskinstation tilbage i 1971. Der er sket meget, siden Torben Kamp overtog maskinstationen ? omsætningen er steget fra 20 millioner kroner i 2008 til i dag 60 millioner kroner. Der er også kommet en entreprenørafdeling til. I dag er 27 mand tilknyttet landbrugsafdelingen, mens der er 11 mand i entreprenørafdelingen. De to grene er delt op i hver deres ApS.

- Det gør det langt nemmere for os at følge, hvor det går godt og mindre godt. Så vi kan være mest mulig på forkant, siger Torben Kamp om konstruktionen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Styr på numrene

Det er ikke kun her, man forsøger at være på forkant ? det præger hele virksomheden, at der er styr på detaljerne, selv ned til hvilke filtre, der hører til de enkelte maskiner. Det kan være en udfordring at holde styr på en så stor maskinpark, som det er tilfældet på Skamstrup Maskinstation. Men de har et system, hvor samtlige maskiner har tilknyttet et nummer, der går igen på de dagssedler, som bogholder Martin Lauridsen løbende sørger for at registrere.

- Vi har en lavteknologisk ordning på papir til vores registreringer. Vi har prøvet elektroniske løsninger, men regner det en dag, skal jeg lave al planlægningen om, og IT tager ikke højde for en regnvejrsdag, fortæller Martin Lauridsen og tilføjer:

- For eksempel tager det mig en time til halvanden at taste 30 dagssedler ind.

Med en elektronisk løsning skal han alligevel ind og tjekke tallene igennem, selv om folkene allerede har tastet dem ind. Så det er ikke hurtigere.

- Vi skal have en løsning, som er hurtigt omskiftelig, supplerer Torben Kamp.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Princippet bag dagssedler og registreringer forklarer Torben Kamp her nærmere omkring:

- Landmanden ringer og bestiller en maskine til en given opgave. Dernæst lejer maskinen, en traktor plus fører. Så det er redskabet, som tjener pengene hjem. De registreringer vi har foretaget i løbet af året. Giver os en mulighed for at se, hvad den bidrager med eller ikke til den samlede indtjening.

Enkelt og simpelt system

Helt bogstaveligt er der styr på filtrene hos Skamstrup Maskinstation.

- Vi går ind for gode relationer med leverandører - det skal ikke være besværligt, men holdes simpelt, siger Torben Kamp.

- Det er vigtigt for os at få ting sat i system. Så når vi vælger at lave en aftale med for eksempel en leverandør, hvor de nærmere detaljer er kommet på plads, så forventer vi, at det kører bagefter. Det handler om at nå til enighed, og at man ved, hvor man har hinanden henne, tilføjer han.

Artiklen fortsætter efter annoncen

For eksempel får virksomheden alle sine filtre fra Filterteknik, som har udviklet Lekang Filter System (LFS). Dette system blev Torben Kamp præsenteret for tilbage i 2009, og hos Filterteknik var man meget opmærksomme på behovene hos Skamstrup Maskinstation.

- Vores koncept er at gøre det enkelt og optimere bestillingen af reservedele. En del af opstarten hos Skamstrup Maskinstation har været at kommunikere og klarlægge deres behov, siger Allan Kragh fra Filterteknik.

Arbejdet har blandt andet bestået i at tjekke og oprette de enkelte maskiner med de filtre, som passer til dem.

- Det gør det muligt for dem at bestille en filterpakke til en bestemt maskine, hvori alle filtre er samlet, siger Allan Kragh.

En gang om året afstemmer de to virksomheder indbyrdes forventninger, men det er også muligt for dem løbende at ændre på det.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Når først det er oprettet, kører det derudad. De har et stort katalog og en nem bestilling. Det er simpelt og noget, vi kan arbejde med. Det er måske ikke den billigste løsning, men det virker. Kroner og kvalitet hænger som oftest sammen, siger Torben Kamp.

Når maskinparken opdateres med en brugt eller ny maskine, sørger Allan Kragh i samarbejde med Hans Jørgen Steffesen, der står for værkstedet, for at finde de filtre, som passer til maskinen, og få dem oprettet i (LFS).

- I forhold til handel af en ny maskine er det vigtigt for os at gøre klart for forhandleren, at vi allerede har en aftale på plads omkring filtre, og vi når typisk også til enighed om en løsning. Det er for at holde det simpelt og ikke have alle mulige forskellige aftaler og løsninger, siger Torben Kamp.

I Agro, der udkommer fredag den 14. oktober kan du læse resten af artiklen om Skamstrup Maskinstation.

Men allerede nu kan du læse artiklen gratis ved at klikke her: