I Dagbladet Information er Flemming Fuglede Jørgensen, formand for Bæredygtigt Landbrug, blevet kritiseret for at have tildelt støtte fra Promilleafgiftsfonden til en ansøgning fra Bæredygtigt Landbrug.

Flemming Fuglede Jørgensen sidder i bestyrelsen for Promilleafgiftsfonden, der i 2012 bevilgede 1,5 millioner kroner til en ansøgning fra Bæredygtigt Landbrug. Pengene skulle bruges til en rapport om landbrugets rammevilkår, som blev udarbejdet af Copenhagen Business School. I artiklen i Dagbladet Information får Flemming Fuglede Jørgensen skarp kritik fra formanden i Transparency International Danmark, der bekæmper korruption og bestikkelse, Knut Gotfredsen. Ifølge Information kalder Knut Gotfredsen Flemming Fuglede Jørgensens dobbeltrolle for "fuldstændig uacceptabel" og betegner det som korruption.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Sådan gør man bare ikke, når der er tale om offentlige midler, siger han til Information.

Den kritik afviser Flemming Fuglede Jørgensen dog fuldstændig:

- Det er jo en kalkunjagt af værste skuffe, og det er kun noget, man kan muntre sig med i københavnerpressen. Jeg har ikke - og det har jeg på skrift - overtrådt nogen som helst regler, siger BL-formanden til Maskinbladet, og fortæller yderligere, at det er normal praksis i bestyrelsen for fonden, at man sidder med ved bordet, når ansøgninger, man selv har underskrevet, skal behandles:

- Det er den måde, man arbejder på i den fond. Jeg har fulgt fondens habilitetsvejledning til punkt og prikke, så hvis det jeg har lavet, er angribeligt, så er det den måde, fonden er bygget op på, der er forkert. Vi har ikke gjort noget forkert, siger han.

At der skulle være tale om korruption afviser han også blankt:

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Hvordan skulle det være korruption? Jeg har ikke noget personligt indbladet i det her. Hvor skulle jeg få penge fra? Det er ren nonsens, jeg får intet ud af det. Hvis det er korruption, så er samtlige medlemmer i den bestyrelsen korrupte, siger Flemming Fuglede Jørgensen.