Abonnementsartikel

Massey Ferguson har vist, at dobbelt ribber på dæk, trækker bedre end enkelt ribber.

På den franske maskinudstilling, Innov Agri, nær Outarville i Frankrig forsøgte Massey Ferguson at finde frem til, hvilke dæk, som har det bedste dækbid.

Dækkene, som blev testet var Trelleborg ProgressiveTractionTM, som har et ekstra sæt ribber på dækkene. Dækkene blev sammenlignet med standarde Trelleborg TM800-dæk, som blot har et enkelt hold ribber på dækkene.

Dækkene var af dimissionerne 650 / 65R38 bagdæk samt 540 / 65R28 fordæk monteret på Massey Ferguson den nye topmodel i 6700S-serien, 6718S med 200 maksimale hestekræfter med boost på blot fire cylindre.

De to traktor blev sat sammen med en wire, som blev ført til en hårdt belastet Massey Ferguson 8730, som havde wiren koblet på en form for remskive i traktorens liftarme.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Kørende bremse

De to Massey Ferguson 6718S-traktorer kørte afsted i samme retning i samme gear og med samme motoromdrejninger med et mål om at nå 5 kilometer i timen. Samtidigt kørte Massey Ferguson 8730 i samme retning, som de mindre traktorer, men med en langt lavere hastighed, og dermed virker som en kørende bremse.

Da wiren var frit monteret på remskiven på den store Massey Ferguson, vil den traktor med det bedste dækbid trække længest.

Traktoren, monteret med Trelleborg ProgressiveTractionTM dækkene trak længest, og viste dermed et større dækbid i det dobbelt ribbet dæk, sammenlignet med det standard Trelleborg dæk med enkelt ribber.

- ProgressiveTraction dæk er det perfekte match til den nye Massey Ferguson 6718S-traktor, som er den første firecylindrede traktorer med 200 hestekræfter, fortækker Campbell Scott, Massey Ferguson Director Marketing Services.