Abonnementsartikel

LandboUngdoms fire pløjere er efter to dages træning klar til det nordiske mesterskab i pløjning i Sverige

Pløje-træningen forud for nordisk mesterskab i pløjning tegner god for LandboUngdoms deltagere i mesterskabskonkurrencen.

De fire pløjere melder efter to dages træning klar til pløjekonkurrencen på Apertin Country House 20 kilometer nord for Karlstad i Sverige. Det nordiske mesterskab afholdes sammen med det svenske mesterskab i pløjning i dnne weekend.

De fire danske pløjere skal dyste mod pløjere fra Norge, Sverige og Finland.

Tørke og skybrud

- Vores sidste træningsdag er slut, og her viste juniorerne igen meget høj klasse under meget vanskelige forhold på grund af jordtypen i kombination med ekstrem tørke, og fredag aften er der kommet et skybrud, så vi må se, om det giver os problemer ved lørdagens konkurrence i stubjord, siger Michael Balle, Odense, der er en af seniorpløjerne i konkurrencen.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Ustabile plove

Træner Hardy Andersen, Holstebro, fortæller, at pløjefeltet til træningen fredag havde en meget, meget finkornet jord, som gjorde plovene ustabile.

- Den ville bevæge sig fra side til side under pløjningen, men trods denne udfordring pløjede Martin Lindberg Nielsen, Hobro, med sin sædvanlige høje standard, og Rasmus Hindsgavl, Årslev, bevægede sig også op i den høje liga, siger han.

Derimod havde Peter Lindberg Nielsen et større uheld, idet et skær blev bøjet mod en sten.

- Det var den eneste sten, vi har set på marken, så det var meget uheldigt, fortæller siger Hardy Andersen.

Forskellige felter

Fredag aften blev der trukket lod om pløjefelterne, men resulatet af lodtrækningen kendes endnu ikke.

Michael Balle var dog forud for lodtrækningen særdeles spændt på resultatet, da det er vigtigt med en god lodtrækning, fordi der er nogle felter, som ligger lidt lavere, hvor der er lidt mere fugt, og jordtypen er mere grovkornet.

Alle er ved godt mod, og alle hjælper hinanden, så der er en meget stemning i det danske team.