- For lidt, for sent og for uambitiøst!

Sådan lyder konklusionen fra SF's fødevareordfører Trine Torp efter mødet i går med miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen om Fødevarestyrelsens ageren ? eller mangel på samme - i sagen om MRSA:

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det er for lidt, for sent og alt for uambitiøst.

Trine Torp, SF's fødevareordfører

- Det er simpelthen ikke ambitiøst nok set i lyset af, at vi står over for en sand MRSA-epidemi. Det er for lidt, for sent og alt for uambitiøst. Det er rigtig fint med en redegørelse og med løftet om, at man skrider til handling, hvis ikke vi ser resultater. Men fine ord løser ikke den enorme sundhedsudfordring, vi står over for. Jeg håber, at ministeren viser sig også at være miljø- og fødevareminister - ikke kun landbrugets minister, siger Trine Torp.

Ny produktionsform

Hun advarer Esben Lunde Larsen mod kun at forsvare landbrugets interesser på den korte bane:

- Han bør også tage de lange briller på. Vi har brug for en helt ny produktionsform, hvis erhvervet skal være konkurrencedygtigt i fremtiden, og hvis vi skal standse MRSA-epidemien. Det vil vi rigtig gerne være med til at drøfte med ministeren. Jeg kan godt være meget bekymret for, at problemet kun bliver forværret af Venstres landbrugspakke, som slækker på helt centrale miljøkrav og giver mulighed for endnu større svineproduktion. Her mener jeg stadig, at ministeren skylder de øvrige forligspartier nogle gode svar, slutter SF's fødevareordfører.