Abonnementsartikel

Handels- og produktionsvirksomheden Scagro A/S kan den 24. september 2016 se tilbage på 125 års aktivitet.

Handels- og produktionsvirksomheden Scagro A/S, der favner en så usædvanlig produktpallette som rålakrids, brintoverilte i tankvogne og jernforsyning til smågrise, kan den 24. september 2016 se tilbage på 125 års aktivitet.

I dag omfatter Scagro A/S forretningsområde aktiviteter inden for landbrug, fødevarer, duftsegmentet, og farmaceutiske industriprodukter.

Scagro's opståen

Scagro A/S navnet er resultatet af et opkøb tilbage i 2008, hvor Ringsted & Semler (etableret tilbage i 1891), gik sammen med Scandinavian Agro Food (etableret i 1999).

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Ringsted & Semler havde ad åre udviklet sig til et agenturfirma, omfattende produkter til fødevarer, dufte, farver, pharma og industri - samt taget hul på foderstofområdet.

Scandinavian Agro Food var etableret af nuværende ejer og direktør for Scagro A/S, Christian Jensen. Etableringen var sket med udgangspunkt i en egenproduktion af varer til nyfødte dyr, som for eksempel jern- og diarréprodukter. Det har siden udviklet sig til at omfatte for eksempel produktion af tørhygiejnemidler og etablering af aktiviteter på eksportmarkedet Worldwide.

Et af Ringsted & Semler's agenturer var det højtforædlede kartoffelproteinkoncentrat Protastar fra hollandske Avebe. Protastar er i dag referenceproduktet for kartoffelproteinkoncentrat og udgør et væsentligt forretningsområde for Scagro A/S.

Tiden står ikke stille

Over tid har Scagro A/S naturligvis sorteret ud i mange af de oprindelige aktiviteter, som lå for langt fra kerneaktiviteterne - som en kuriositet kan nævnes RAL-kort (farvekort) på papir.

Fødevareingredienser (primært til konfektureindustrien), er vokset til at være en væsentlig del af Scagro's forretningsområde. Opturen for lakrids som ?det nye sort? blev i sin bogstavelige forstand startskuddet til et nyt fødevarekoncept for Scagro. I dag udvides forretningen på food med nye produkter jævnligt ? og team food har også bidraget til innovative kundeløsninger som fx bag-in-box systemet til hygiejnisk håndtering af flydende fødevarer.

Brintoverilte i lastvognstræk

Efterhånden som især food er vokset, er salgsorganisationen nu udvidet med en medarbejder, som skal løfte Scagro's aktiviteter på duft og farmaceutisk industri op på et højere niveau.

- Den aktuelle svære situation for landbruget viser i al sin gru, hvor vigtigt det er at have mere end et ben på skamlen, understreger Christian Jensen.

- Vores nye medarbejder har som den første ordre solgt brintoverilte (Hydrogenperoxid) leveret i tankvogne, fortsætter Christian Jensen.

- Når man hører ordet brintoverilte, husker de fleste af os det som noget ens mor hældte i såret, når man havde skrabet knæene på asfalten. Det er ikke lige den business vi er i, når det er pr. lastvogn, men derimod inden for energifremstilling i bioaffalds- og forbrændingsindustrien,

Personlig kontakt

- Scagro vil gerne vokse, fortsætter Christian Jensen.

- Men, det er vigtigt at vores salgsled, ekspedition og det bagvedliggende hold med ansvar for kvalitet og dokumentation er i nærkontakt med vore kunder, om jeg så må sige. Intet slår den personlige kontakt og vi vil gerne være firmaet der vokser, uden at blive for store, slutter jubilæumsdirektøren.