Der blev klappet kalve, hilst på grise, får og høns, sparket traktordæk og indåndet masser af frisk landluft, da 86.305 danskere søndag den 18. september valgte at bruge dagen på at se, røre og lugte til landbruget.

Det høje besøgstal glæder formand for Landbrug & Fødevarer Martin Merrild.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det er dejligt at så mange har lyst til at bruge deres søndag på at blive klogere på, hvor deres mad kommer fra.

Martin Merrild, formand for Landbrug & Fødevarer

- Det er dejligt at så mange har lyst til at bruge deres søndag på at blive klogere på, hvor deres mad kommer fra. Det er efterhånden ikke mange, der kommer ofte på en gård. Derfor er det vigtigt, at vi holder de her arrangementer, og at danskerne bakker op om dem, siger Martin Merrild.

Minister på gårdbesøg

Han var selv tidligere på dagen med miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen på gårdbesøg i Vestjylland. Her besøgte de Adelgaard ved Skjern, hvor ministeren blandt andet fik klappet køer og hørt om de udfordringer, som landbruget står over for lige nu.

- For mig er det vigtigt at komme ud til landmændene og få fornemmelsen af, hvad der rører sig. Det er et realitetstjek, som jeg kan bruge i forbindelse med forhandlinger på Christiansborg, sagde ministeren, der også roste Åbent Landbrug.

- Jeg har lige fra min første dag i ministeriet arbejdet for mere folkeoplysning. Danskerne skal have muligheden for at komme ud og se, hvordan et moderne landbrug helt konkret ser ud. For hvis vi skal have en reel debat om landbrugets fremtid, så er det vigtigt, at den ikke bygger på misforståede illusioner om, hvad landbruget er, sagde Esben Lunde Larsen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

En af de danskere, der havde valgt at bruge søndagen på at besøge et landbrug, var Pernille Jakobsgaard fra Lemvig, der sammen med sin mand og to børn var taget på besøg på gården Nørremark I/S.

- For os er det en mulighed for at vise børnene, hvor deres mad kommer fra. Hvor kommer mælken og kødet fra og hvordan bor dyrene, sagde hun.

I 2017 vil der være Åbent Landbrug søndag den 17. september.