Dansk Folkepartis fødevareordfører, Lise Bech, er rystet over de oplysninger, der er kommet frem om tidlige advarsler mod MRSA-bakterier i svinebesætningerne.

Hun sagde til Maskinbladet ved weekendens landsmøde i Dansk Folkeparti, at "det er frygteligt, hvis Fødevarestyrelsen bevidst har tilbageholdt oplysninger til politikerne":

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Embedsfolk i Fødevarestyrelsen skal ikke sortere i, hvilke oplysninger, der skal frem. Havde man dengang som politiker ment, at de endnu ikke havde tilstrækkelig viden til at skride ind, var det politikerne selv, der traf beslutningen. Det skal ikke være Fødevarestyrelsen, siger Lise Bech til Maskinbladet.

Ingen grund til panik

Hun understreger, at det i sidste ende er politikernes ansvar, men samtidig at der ikke må gå panik i folk:

- Det er jo ikke kun fra svin, folk får MRSA. Nogle har det med hjem fra en rejse, andre smittes på sygehuse. Men det frygtelige i denne sag er, at Fødevarestyrelsen tilsyneladende har holdt oplysninger tilbage. Nu skal vi have en redegørelse om, hvad der er er op og ned i denne sag. Det er ministeren sandsynligvis også interesseret i. Han var jo ikke minister dengang. Nu skal vi foreløbig i samråd, og så må man grave i sagen. Og så har vi sidste år sat en MRSA plan i værk. Spørgsmålet er, om den er kommet for sent, fordi vi burde have haft oplysningerne allerede i 2008, siger Lise Bech.