Den fantastiske Indian Summer, der i øjeblikket har godt fat i Nordeuropa, får også temperaturen på det europæiske marked for fersk svinekød til at stige.

- Solskin og varmt vejr skubber lige nu til en i forvejen god efterspørgsel. Dels lander der masser af svinekød på grillen, og samtidig er udbuddet af svin mindre, da grisene vokser langsommere i varmen, fortæller Søren Tinggaard, underdirektør i Danish Crowns eksportafdeling.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Der er i øjeblikket er rigtig god efterspørgsel på alle delstykker i Europa. Samtidig er der fortsat en god og stabil ordreindgang fra de japanske kunder, og sideløbende er der tegn på en stigende efterspørgsel fra Kina.

- I Kina rykker det pludselig fra den ene dag til den anden, men det stopper også pludselig igen, som vi så det gøre tidligere på sommeren. Dengang havde ingen i markedet rigtig overblik over hvor mange varer, der var på vandet og på vej til Kina. Dengang fik vi en modsat rettet lemmingeffekt, hvor ingen ville købe. Nu ser kinesernes lagre ud til at være faldet, og dermed begynder indkøberne igen at have appetit på nye ordrer, siger Søren Tinggaard.

Det skriver Danish Crown i sin markedsberetning.

Prisen på både svin og søerstiger med 20 øre.

Prisen på svin fra 70-89,9 kg er hermed 10,80 kroner pr. kg og 7,50 kroner pr. kg for søer over 129,9 kg.