Prokurist Holger Lunden, kornfirmaet Nielsen & Smith A/S fratræder og går på pension 22. september.

Derpå vil han løse specifikke opgaver for Nielsen & Smith som

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Gennem de seneste 30 år har jeg været med til at finde over 100 nye sorter i alle arter, som vi i Nielsen & Smith har afprøvet og markedsført,

Holger Lunden, prokurist Nielsen & Smith

freelancerådgiver.

Den 15. august i år havde han været firmaets ansvarlige for såsæd i 30 år.

Holger Lunden er 67 år. Han har arbejdet med såsæd i langt de fleste af sine 45 år i grovvaresektoren.

Holger Lunden er vokset op på et landbrug i Skanderup ved Kolding. Han er landbrugsuddannet og landbrugstekniker med planteavl som speciale fra Vejlby Landbrugsskole.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Efter en periode som planteavlsassistent i Kolding Herreds Landbrugsforening kom Holger Lunden til Sjølund Mølle A/S, hvor han havde ansvar for såsæd, gødning og planteværn i årene 1971-1978.

Efter et år i SN-Frøs afdeling i Hadsund, flyttede Holger Lunden til Elias B. Muus, hvor han ved selskabets fusion fulgte med til Superfos Korn, Odense.

Han var desuden ansat hos A/S Dansk Shell, inden han blev disponent i Nielsen & Smith i 1986.

Holger Lunden blev udnævnt til prokurist i Nielsen & Smith i 1987, og han fik dermed ansvaret for selskabets produktion og omsætning af såsæd, herunder afprøvning af sorter, kontakt til avlere samt detailsalg, engrossalg i Danmark og en stor eksport.

Dertil kommer ansvar for kontakt til de udenlandske forædlere, især svenske, tyske, franske og polske forædlere af korn, raps og ærter, som Nielsen & Smith repræsenterer i Danmark.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Siden 2009 har Holger Lunden desuden haft ansvaret for Nielsen & Smiths omsætning af gødning og planteværn.

Over 100 nye sorter

- Gennem de seneste 30 år har jeg været med til at finde over 100 nye sorter i alle arter, som vi i Nielsen & Smith har afprøvet og markedsført, siger Holger Lunden. Han tilføjer:

- Flere har haft en betydelig andel af markedet, og nogle medførte, at Nielsen & Smith var markedsleder på området i en periode, fastslår Holger Lunden, og fortæller:

- Alle sorter har deltaget i Landsforsøgene eller har været gennem den 2 årige officielle danske sortsafprøvning, inden de er udlagt i fremavl hos dygtige landmænd, samtidig med at markedsføringen er startet.

Holger Lunden er medlem af bestyrelsen for Nielsen & Smith A/S. Han var tidligere medlem af bestyrelsen for K. Juby Smiths Legat og medlem af Københavns Bedømmelses- og Voldgiftsudvalg for Korn- og Foderstofhandelen på Børsen i København samt suppleant for Kornnoteringsudvalget på Københavns Børs.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Han var ligeledes medlem af bestyrelsen for Grovvarehandelens Pressetjeneste nogle år.

Holger Lunden er fritidslandmand samt ivrig jæger. Han hjælper sin søn, der driver familiens ejendom i Aversi ved Haslev.

Han er gift med Brita Lunden. De har to voksne børn og 6 børnebørn.

Lokalt er Holger Lunden medlem af Aversi Menighedsråd og af Suså Rotary Club, hvor han har været præsident to gange.

Holger Lundens 30-års-jubilæum og hans fratræden markeres med reception torsdag den 22. september kl. 11 ¬ 14 hos Nielsen & Smith A/S, Sydvestvej 88, Glostrup.