Det er en tilfreds bestyrelse og ledelse i Thorsens Chipskartofler A/S, der på virksomhedens generalforsamlingen fredag den 2. september præsenterer koncernregnskabet for 2015/2016. Resultatet er på 7,5 millioner kroner før skat og 5,8 millioner kroner efter skat. Dermed har virksomheden nu en egenkapital på 33,2 millioner kroner og en soliditetsgrad på 45 procent.

Succes’en er resultatet af en målrettet, ekspansiv strategi, som virksomheden har fulgt. I 2012 foretog virksomheden sin hidtil største investering på en udvidelse og modernisering af produktionsanlægget for 26 millioner kroner.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det var en meget ambitiøs plan og hele vores organisation har knoklet for at følge den, så det er dejligt, at succes’en nu er i hus.

Erik Thorsen, direktør Thorsens Chipskartofler

- Den strategi vi lagde dengang, har vi faktisk fulgt og resultaterne viser sig nu med al tydelighed, konstaterer direktør Erik Thorsen begejstret.

- Det var en meget ambitiøs plan og hele vores organisation har knoklet for at følge den, så det er dejligt, at succes’en nu er i hus.

Den årlige omsætning er øget fra cirka 50.000 tons til cirka 90.000 tons chipskartofler på blot 4 år. Hvilket svarer til cirka 250 millioner poser chips. Stigningen i omsætningen er primært sikret i kraft af en satsning på markedet for chipskartofler til Sydeuropa. Det åbner samtidig op for at nye avlere har mulighed for at træde ind i virksomheden.

I sæsonen 2015/2016 er der dog blevet sat yderligere turbo på salget, da der i starten af 2016 opstod en ekstraordinær mangelsituation i Ukraine og Norge. Situationen opstod på grund af den noget korte vækstsæson i 2015 og den deraf følgende dårligere kvalitet på chipskartofler, som i visse tilfælde var helt uanvendelige.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Resultatet for 2015/2016 er på 7,5 millioner kroner før skat og 5,8 millioner kroner efter skat. Dermed har virksomheden en egenkapital for 33,2 millioner kroner og en soliditetsgrad på 45 procent.

Dette betyder, at bestyrelsen indstiller til generalforsamlingen, at der udbetales udbytte på 170 procent af den nominelle aktiekapital til aktionærerne. Svarende til 2,7 millioner kroner.