Fra 1. oktober i år er der en ny mand, der skal stå i spidsen for Skovrådet. Miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen har valgt Carsten With Thygesen, som i øvrigt er tidligere administrerende direktør for HedeDanmark. Det oplyser Miljø- og Fødevareministeriet i en pressemeddelelse.

- Aftalen om Naturpakken betyder, at der i de kommende år skal udlægges skov til biodiversitetsformål i et omfang, som ikke er set tidligere, og jeg er også på vej med et nyt nationalt skovprogram. Med Carsten With Thygesen i spidsen er Skovrådet klædt godt på i forhold til de opgaver, der venter. Carsten With Thygesen har præcis de kvaliteter, der er brug for: engagement, stor forståelse for samspillet mellem erhverv og naturforvaltning i skovene og en solid erfaring fra erhvervslivet og bestyrelsesarbejde, siger miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Fagligt forankret

Det er Skovrådets opgave at rådgive ministeren om skovbrugsfaglige og andre spørgsmål vedrørende skove. Rådet består udover formanden af 15 medlemmer, som udpeges af miljø- og fødevareministeren efter indstilling fra en række organisationer.

Carsten With Thygesen glæder sig til at komme i gang med arbejdet.

- Jeg ser frem til at begynde arbejdet i Skovrådet. Der er i øjeblikket stort fokus på vores skove, og for mig handler det om, at Skovrådet skal levere rådgivning til ministeren, der både er solidt fagligt forankret og sikrer den fornødne balance mellem natur og skovdrift, siger han.

Carsten With Thygesen er uddannet forstkandidat fra Københavns Universitet.