Spar Nord har offentliggjort bankens halvårsregnskab for første halvår af 2016.

Og halvårsregnskabet viser, at banken totalt set nedskriver med 133 millioner . Hele 99 procent af nedskrivningerne - eller 132 millioner kroner - stammer fra Spar Nords landbrugskunder.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Med en mælkepris på under 1,90 kroner, så er der ikke ret mange af mælkeproducenterne, der kan producere med sorte tal.

Lasse Nyby, administrerende direktør Spar Nord

Det er især mælkeproducenterne, der holder hårdt for. Ud af de 132 millioner der nedskrives på landbrug, stammer de 87 millioner kroner fra mælkeproducenterne.

- Hvor vi tidligere har haft en krise, som har ramt både mælkeproducenter og svineproducenter, så må vi sige, at med de seneste prisstigninger hos svineproducenterne, så begynder det at se lidt bedre ud. Men til gengæld må vi så også sige, at med en mælkepris på under 1,90 kroner, så er der ikke ret mange af mælkeproducenterne, der kan producere med sorte tal. Det kan man også se i vores nedskrivninger. Specielt her i andet kvartal, hvor det især er mælkeproducenterne, vi må nedskrive på, siger Lasse Nyby, administrerende direktør Spar Nord til Tv2/Business.

Spar Nords regnskab for første halvår 2016 viser et resultat før skat på 469 millioner kroner.

Nettoresultatet er på 383 millioner kroner, og dermed lander den annualiserede egenkapitalforrentning efter skat på 10,1 procent.