Brørup Traktor- & Maskincenter er Deutz-Fahr forhandler. Det samme er Ole Jakobsen Maskinforretning, så med købet får BTMC et stort område at arbejde i, hvilket ifølge Svend Aage Jensen, der sammen med Kurt Eg ejer BTMC, er nødvendigt for at få det salgs- og servicevolumen, det kræver hele tiden at uddanne servicespecialister og investere i dyrt testudstyr.

- Om kort tid ruller de første Deutz-Fahr Serie 9 traktorer ud på markerne, nye avancerede Deutz-Fahr modeller følger efter, og hvis vi skal opnå ekspertise og erfaring med dem, skal vi ikke kun have 2-3 stykker i et lille område, men mange flere i det større område vi nu kommer til at operere i.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi har købt Ole Jakobsen Maskinforretning for at drive den videre i dens nuværende form.

Svend Aage Jensen, Brørup Traktor- og Maskinforretning

Et sats?

I en tid hvor landbruget halter rent indtjeningsmæssigt, og traktorsalget ikke imponerer i antal, vil mange nok synes, at BTMC´s opkøb virker risikabelt. Svend Aage Jensen ser derimod store muligheder.

- Vi tror naturligvis på projektet. Dels har vi allerede en del kunder i området, som vi gerne vil tættere på rent servicemæssigt, dels har Ole Jakobsen Maskinforretning nogle dygtige servicemontører, og dem er der mangel på i branchen, og endelig får vi tilført en meget kompetent traktorsælger i Johnny Jørgensen, som har lovet os at fortsætte.

Han medgiver gerne, at købet ikke er et led i en større strategisk plan, men da muligheden opstod, var han klar.

- Vi er ikke til 50 sider lange strategiplaner. Det gælder om at se og udnytte mulighederne, når de viser sig. Vi vil udnytte de umiddelbare synergier ved at drive to maskinforretninger og i det hele taget trimme driften. Landbruget effektiviserer og sparer, så det skal vi som deres leverandør naturligvis også gøre, pointerer den nye ejer.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Business as usual

For Svend Aage Jensen og Kurt Eg er det vigtigt at understrege, at Brørup Traktor- & Maskincenter  har ikke tænkt sig at vende alting på hovedet i maskinforretningen i Ølgod.

- Vi har købt Ole Jakobsen Maskinforretning for at drive den videre i dens nuværende form. Selvfølgelig kommer der nogle justeringer undervejs, men vi har sikret os, at HCP Nordic, som leverer Deutz-Fahr og Zetor-traktorerne, er indforstået med overtagelsen, og vi tror på, at de øvrige leverandører også fortsat vil være repræsenterede i Ølgod.

De 2 nye ejere er også fuldt fortrøstningsfulde, hvad personalet angår.

- Vi har oplevet en meget positiv reaktion på overtagelsen hos vores nye kolleger i Ølgod. De vil gerne være en del af fremtiden og står bag både butikken og dens kunder, så det skal nok blive godt.

Helt konkret er der heller ingen umiddelbare ændringer for kunderne, idet både personale, telefonnumre og så videre fortsætter uændret.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Forhandler, importør og servicespecialist

BTMC har længe været kendt for at gå mod strømmen. Forretningsmodellen indenfor salget er et mix af nogle højtprofilerede brands, hvor BTMC er forhandler, og nogle redskaber som BTMC importerer og sælger direkte til kunder i hele Danmark. Når det kommer til service er vi imidlertid næsten gammeldags med fokus på kunderne og en enorm fleksibilitet ? her er det mest moderne næsten vores udstyr, og at vi arbejder i et meget stort geografisk område.

Svend Aage Jensen er overbevist om, at vejen frem i maskinhandlerbranchen er at have flere ben at stå på. For BTMC betyder det et mix af god gammeldags service, nogle gode forhandlinger af højtprofilerede mærker og import af udvalgte produkter, som sælges direkte til kunderne.

- Specielt det sidste er vigtigt i salgsarbejdet, for når vi kan skære et led væk, er vi selvfølgelig mere konkurrencedygtige på prisen. Udfordringen er så ikke at hente flere ting hjem, end vi kan servicere og har reservedele til.

Slut på en epoke - en ny påbegyndes

Ole Jakobsen Maskinforretning blev etableret i 1974 og er en af områdets ældste maskinforretninger. Siden stifteren døde har Grethe Jakobsen drevet forretningen videre, men uden nogen logisk arvtager og med nogle vanskelige år for hele branchen forude, har hun set sig om efter en køber i et stykke tid.

- Jeg er glad for, at vi har fundet en køber, der vil drive virksomheden videre og servicere vores mange lokale kunder. Det gør det lidt nemmere at sælge vores livsværk, siger hun.