Der er udbrudt afrikansk svinepest i en polsk svinebesætning.

Det skriver Videncenter for Svineproduktion på deres hjemmeside.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- Der er udbrudt Afrikansk Svinepest i en kommerciel besætning i Polen. Vi opfordrer på det kraftigste til, at alle udviser den største forsigtighed i forhold til returnerende svinetransportvogne og mandskab.

Videncenter for Svineproduktion

Dermed rykker den frygtede sygdom tættere på den danske grænse, og derfor advarer Videncenter for Svineproduktion mod truslen.

- Der er udbrudt Afrikansk Svinepest i en kommerciel besætning i Polen. Vi opfordrer på det kraftigste til, at alle udviser den største forsigtighed i forhold til returnerende svinetransportvogne og mandskab, skriver Videncenter for Svineproduktion på deres hjemmeside.

Den 3. august 2016 er der rapporteret Afrikansk Svinepest (ASF) i en svinebesætning i Polen, hvilket er det første udbrud af ASF i en kommerciel besætning. Udbruddet er konstateret i byen Rebiszewo-Studzianki og omfatter en besætning på 536 svin.

- For at minimere risikoen for overførsel af smitte til danske besætninger fra Polen bør opmærksomheden derfor skærpes på smitterisici. Dette gælder svinetransporter, men det er også vigtigt at minimere risikoen fra overførsel af smitte via personer, der kommer fra Polen og arbejder i danske svinebesætninger, skriver Videncenter for Svineproduktion.