Det er endnu for tidligt at forudsige hvordan høsten bliver på de nordjyske marker, men allerede nu er det muligt at sige noget om foderomkostningerne til svin for den kommende sæson.

- Vi kan se, at der er lavere foderomkostninger i sigte. Dels fordi høsten på verdensplan bliver fornuftig, men også fordi vi her i Nordjylland har flere foderstofudbydere, hvilket giver mere konkurrence. Derfor betaler det sig altid, at indhente flere tilbud, siger chef for Foder i LandboNord, Peter Jakobsen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi ender på den måde ofte med at få et tilbud, som både har en bedre kvalitet og pris, end den de er vant til at få,

Peter Jakobsen, chef for Foder i LandboNord

Typisk handler svineproducenter foder ind til en periode på mellem et halvt til et helt år. Lige så typisk vælger mange at handle med den samme foderleverandør, som man plejer, men det kan være en dårlig idé, vurderer Peter Jakobsen. Han hjælper i øjeblikket flere svineproducenter med at indhente tilbud på foder, så de er sikret et godt tilbud, hvor både kvalitet som pris er den bedste.

- De fleste svineproducenter har heldigvis opdaget, at der kan være mange penge at spare, hvis man bruger lidt tid på at sætte sig ind i hvilke kvalitetskrav og forbrug, man får det kommende år. Vi ender på den måde ofte med at få et tilbud, som både har en bedre kvalitet og pris, end den de er vant til at få, siger Peter Jakobsen.

Der er altid noget at spare - og beløbet kan være helt op til 100.000 kroner eller derover, lyder vurderingen fra Peter Jakobsen.