Abonnementsartikel

Det er vigtigt at give vildtet flugtveje, så de ikke blive offer for høstmaskinerne. Det mener formanden for Agri Nord.

Det er vigtigt at give vildtet flugtveje, så de ikke blive offer for høstmaskinerne. Det gælder både når der tages slæt og ved kornhøst.

Formand for Agri Nord, Carl Chr. Pedersen, opfordrer sine landmandskolleger til at tage hensyn til vildtet, når de høster.

- Det behøver ikke være omstændigt eller svært at tage hensyn til vildtet, som gemmer sig i afgrøderne.

Carl Chr. Pedersen, formand for Agri Nord

- Det behøver ikke være omstændigt eller svært at tage hensyn til vildtet, som gemmer sig i afgrøderne. Det kan bare handle om, hvilket høstmønster man vælger, siger Carl Chr. Pedersen.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Han henviser til, at vildtet foretrækker at flygte gennem det kendte ? altså afgrøderne. Men de ofte vil gemme sig, hvis alternativet er at flygte hen over et allerede høstet areal.

- Ved at høste foragerne først og derefter starte på midten og bevæge sig mod kanten, så sikrer man vildtet flugtveje. Hvis man i stedet starter med at køre to-tre gange rundt om marken, så risikerer man, at de gemmer sig midt på marken og bliver påkørt, fortæller Carl Chr. Pedersen.

Det drejer sig oftest om rådyr, harer, fasaner og agerhøns. I foråret ved de første græsslæt er rålammene en stor risikofaktor, men også i kornhøsten er det vigtigt at tage hensyn til vildtet og dets ankom som nu blot er blevet større.

- Det er også muligt at benytte forskellige skræmmemidler, men det kræver ekstra tid og det er ikke altid det vi har mest af når høsten først går i gang. Men det kræver ikke ekstra ressource at vælge det rette høstmønster og effekten er rigtig god, mener Agri Nords formand.