Når korn af en ny høst tages i brug, er der, i særlig grad for høsten 2016, behov for, at foderoptimeringer rettes til for at undgå over- eller underforsyning af protein, og at foderet ikke bliver dyrere end nødvendigt.

Da hvede kan indgå med 60-70 procent i foderet til svin, vil et procentpoint mere protein i hveden betyde 0,7 procent mere råprotein i foderet. For at korrigere for dette, samt forskelle i aminosyreindhold, betyder det, at indholdet af sojaskrå kan reduceres med cirka et procentpoint, samtidig med at mineralblandingen også skal ændres. Med de aktuelle priser på sojaskrå og aminosyrer betyder dette en prisforskel på cirka 1,0 kroner pr. 100 kg foder.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Derfor er der i 2016 ekstra god grund til at sørge for at få udtaget og analyseret prøver af sit korn gennem høsten.

Husk også ved ibrugtagning af nyt korn at tilsætte ekstra E-vitamin for at modvirke friskkornsforgiftning.

Læs mere i Hyo

Læs mere, i det nyeste nummer af Hyo, der udkommer fredag den 5. august.

Har du abonnement på bladet, kan artiklen allerede nu læses ved at klikke her. Ikke-abonnenter kan også læse artiklen på hjemmesiden ved at købe adgang til artiklen.

Der kan bestilles abonnement ved at klikke her eller på 7620 7970.