Aldi Nord, som ejer de 230 danske Aldi-supermarkeder, indfører i samarbejde med Anima og Open Wing Alliance en ny dyrevelfærdspolitik, der omfatter et stop for salg af buræg. Globalt betyder politikken, at buræg bliver taget af hylderne i 4870 butikker, det skriver Anima

Beslutningen er resultatet af et samarbejde med Aldi, Anima og Open Wing Alliance, som er en international koalition mod buræg. Hos koalitionens danske medlem Anima vækker beslutningen stor begejstring:

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- Vi er meget glade for, at ledelsen har lyttet til os, og vi glæder os over, at en stor koncern som Aldi vælger at indføre en totalt burægfri politik. Det sender et stærkt signal til hele branchen om, at det er forkert at holde høns på så lidt plads, at de ikke engang kan strække vingerne, siger kampagnechef i Anima, Lina Lind Christensen.

Fra 2020

Beslutningen skal på globalt plan træde i kraft senest i 2025, men for kædens danske butikker opererer man med en væsentligt kortere udfasningsperiode:

- For Aldi Danmark er en endelig udfasning realistisk allerede i 2020, hvis ikke før siger CSR Manager i Aldi Danmark, Pia Halldorsson til Anima.

I USA og adskillige europæiske lande som eksempelvis Tyskland har det i flere år været normen, at virksomheder bevæger sig væk fra salg af buræg. Nu er udviklingen for alvor nået til Danmark. Føtex, Bilka, Netto, Irma, Kvickly, SuperBrugsen, Dagli?Brugsen, Fakta og Lidl har alle sagt stop for salg af buræg. Dermed er der kun få supermarkeder tilbage, som endnu ikke har indført en burægfri politik, eksmepelvis Rema 1000 og Meny.