AS Motor har to nyheder med på Langesømessen. Størst opmærksomhed vil der måske være omkring AS 940RC-græsklipperen, som føreren både kan styre manuelt og med fjernbetjening. AS 940RC kan køre på skråninger på helt op til 40 grader, og den kan derudover klippe græs, der er op til halvanden meter højt. Desuden klarer den også buske og småtræer med tykkelser op til 35 mm.

Ifølge Kolding-baserede Ingvard Madsen ApS, der importerer de tyske klippere, har juletræsfolket fået øjnene op for maskinen.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- Den har en frihøjde på 13 centimeter, hvilket gør det muligt for den at køre fri af de gamle stød. De ekstra tre centimeter i forhold til standardmodellen gør lige forskellen, og det ved jeg, at brugerne er glade for, siger Peter Madsen fra Ingvard Madsen og fortsætter:

- Maskinen vinder ved, at den både kan køre manuelt og fjernbetjent. Det betyder, at den altid kan køre og ikke behøver at stå stille, fordi den kan køre på alle arealer. Desuden kører den dobbelt så hurtigt som konkurrerende maskiner. Merprisen for den fjernstyrede udgave er på blot 45.000 kroner, og så er der ikke meget betænkningstid hos kunderne, siger Peter Madsen, der fortæller, at der allerede er solgt en del 940RC-maskiner, efter de kom på markedet herhjemme for et par måneder siden.

Han har gennemført 25 demonstrationer af maskinen for kommuner, boligforeninger og store anlægsgartnere og har yderligere 10 demonstrationer i kalenderen.

AS 940RC-klipperen har en tocylindret motor på 27 hestekræfter, og når det gælder sideverts arbejde, klarer klipperen hældninger op til 33 grader.

En Brumi-arvtager

Ingvard Madsen har også den nye AS63-klipper med på Langesømessen. Den fås både med totakts- og firetakts-motor og koster henholdsvis 20.300 kroner og 23.800 kroner. De har begge variabel fremkørselshastighed og en klippebredde på 63 cm, og hos Ingvard Madsen har man store forventninger til maskinen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Der er blevet taget rigtig godt imod den, og vi har allerede solgt en del af dem. Den er perfekt til klipning af langt græs og opløb i juletræskulturen. Derudover kan den pakkes så meget sammen, at den passer ind i en VW Passat-stationcar. Vi hører fra nogle af vores kunder, at de gerne vil have dem ind bag i en firehjulstrækker, så de kan slippe for at spænde traileren på, når de skal rundt på steder, hvor det er svært at køre, og det kan man med AS 63, siger Peter Madsen.

Han fortæller desuden, at flere kunder tidligere har benyttet og været glade for de hedengangne Brumi-maskiner, men efterhånden som de bliver slidt op, skifter mange af brugerne nu til AS Motor-maskiner.

- Brumi-brugerne holder liv i deres maskiner, fordi de er så glade for dem, og vi hører, at de længe har ledt efter en afløser til deres gamle maskiner. Rigtig mange synes, at AS Motor er en værdig afløser og sadler nu om, og det er vi naturligvis glade for, siger Peter Madsen.

AS Motor har hjemme i Sydtyskland og har specialiseret sig i at lave klippere, der kan køre i bjergrigt terræn.