Firmaerne Morel, Spectrofly og Datalogisk er gået sammen om et nyt produkt, som kan gøre den danske planteavlers hverdag og arbejdsgang lettere, og hvor der samtidig spares tid, penge og vigtige ressourcer. Digitaliserede drænkort, som landmanden får direkte adgang til på sin mobil er vejen frem - stå i marken og få det rette overblik, nemt og enkelt. Hele produktet eller blot dele af det tilbydes i hele landet.

- Vi er rigtig glade for samarbejdet os tre parter imellem, fortæller Birger Hartmann fra Datalogisk og fortsætter:

Artiklen fortsætter efter annoncen

- På hver vores område og felt er vi specialister, og udgør således et stærkt team, som kan imødekomme de ønsker og behov, der er på et moderne landbrug netop på det her forretningsområde.

Gamle drænkort

Det er et tilbagevendende problem for mange landmænd simpelt hen at bruge for lang tid på at finde de gamle dræn og brønde i marken.

Det er dog forholdsvist nemt at komme til livs med nutidens digitale kortteknologi. Som første skridt sendes de gamle papir drænkort til digitalisering - på det område har vores samarbejdspartner Morel stor og mangeårig erfaring.

- Det har ikke altid været lige let at sidde på traktoren og håndtere de gamle papir drænkort, så den digitale løsning syntes at være vejen frem, siger planteavler Kim Monk Rasmussen.

Han fortæller yderligere, at det er et must at holde sig orienteret omkring nye tekniske muligheder og løsninger, som i sidste ende kan gøre produktionen mere rentabel.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Lokalisering af nye dræn

Hvad så når der lægges nye dræn? Her kan et dronefly hjælpe med et overblik, når de nye dræn lægges i jorden.

Det flyver hen over markerne og tager billeder, som digitaliseres og kan lægges direkte ind i dit online markkortprogram, så data er samlet ét sted. Har du ikke din egen drone, så sørger Datalogisk for kontakt til samarbejdspartneren Spectrofly og indehaver agronom Robert Nøddebo Poulsen, som er en yderst erfaren dronepilot og ekspert i håndtering af specielle data fra droner. Kortlægning med drone kan være en hjælp både ved anlægning af nye dræn, drænvedligeholdelse og som nu, hvor dræn ofte ses i afgrøder som byg og hvede.