Det nye DanAvl møder stor modstand fra flere sider.

Senest har 17 avls- og opformeringsbesætninger valgt at klage over den nye selskabskonstruktion bag DanAvl.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi har at gøre med en gruppe konkurrenter, der fortsat ønsker at konkurrere mod hinanden.

Joan Vollersen, advokat for de 17 avls- og opformeringsbesætninger

Advokatfirmaet Fink i Aabenraa repræsenterer de 17 avls- og opformeringsbesætninger og oplyser, at klagen til konkurrencestyrelsen drejer sig om den konkurrenceforvridende struktur, hvor retten til blandt andet at prisfastsætte avlssvinene overgår til DanAvl.

- Vi har at gøre med en gruppe konkurrenter, der fortsat ønsker at konkurrere mod hinanden. De ønsker ikke den monopollignende tilstand, som det nye DanAvl vil medføre, siger advokat Joan Vollertsen, som repræsenterer de 17 avls- og opformeringsbesætninger.

Selvom 17 avls- og opformeringsbesætninger ikke umiddelbart lyder af mange, så repræsenterer de omkring en tredjedel af alle renracede avlssøer i Danmark.

- Mine klienter er meget utilfredse med de forhold, som det nye DanAvl vil medføre for branchen. Reelt set bliver al konkurrence sat ud af spil, og det er ikke noget de ønsker kommer til at ske. Derfor har de valgt at gå sammen om at klage til Konkurrencestryrelsen, forklarer Joan Vollertsen til Maskinbladet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Sagen ligger nu hos konkurrencestryrelsen, som behandler klagen. I mellemtiden har Videncenter for Svineproduktion valgt at udsætte opstarten af det nye DanAvl på ubestemt tid. Det var ellers meningen, at de nye regler skulle træde i kraft pr. 1. august 2016.