Abonnementsartikel

På I/S Trøstrupgaard ved Videbæk blev leverandøren af kraftfoder skiftet ud, og det fik antallet af daglige malkninger til at stige.

Hos Niels Christian og Mads Peter Andersen, som er far og søn, går de 200 årskøer i en nyere stald med tre Deleval malkerobotter.

Tidligere havde de ingen problemer med at få køerne i robotten, men pludselig begyndte det at gå skævt. De kom helt ned på 2,3-2,4 malkninger per ko per dag, hvilket ikke var godt nok.

- Vi har meget fokus på, at køerne selv skal komme til robotten, og at vi ikke skal hente for mange køer, fortæller Mads Peter Andersen og fortsætter:

- Vi henter kun køer to gange om dagen, og der skal der kun være tre til fem køer pr. robot.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Problemerne med malkningerne kom fra den ene dag til den anden, og Mads Peter Andersen havde en klar fornemmelse af, at problemet var foderblandingen, som de ellers havde været okay tilfreds med.

- Vi havde en blanding fra en anden leverandør, som vi var fint tilfredse med, men efter noget tid faldt køernes interesse for robotten pludselig, fortæller Mads Peter Andersen.

Som forsøg skiftede de leverandør, og det hjalp en lille smule på søgningen, men der var fortsat langt op til de 2,7 - 2,9 malkninger pr. ko pr. dag, som var målet for Mads Peter Andersen.

I dag er det ATR, der leverer kraftfoderet til I/S Trøstrupgaard, og det er Mads Peter og Niels Christian Andersen godt tilfredse med.

- Efter vi er begyndt med den nye blanding, er vi kommet op på 2,7 malkninger, hvilket ligger tæt på målsætningen, fortæller Mads Peter Andersen.

På Fyn er endnu en mælkeproducent, som har prøvet en robotblanding fra ATR, og han er lige så begejstret som Mads Peter Andersen.

Anders Hovgaard fra Assens, har - lige som Mads Peter Andersen - oplevet udfordringer med det foder, han fik fra en anden leverandør.

- Vi fik foderet fra en anden leverandør, men køerne ville ikke spise op, hvilket resulterede i trug, der skulle renses jævnligt, forklarer Anders Hovgaard og fortsætter:

- Vi prøvede med forskellige blandinger fra leverandøren, men ingen af dem kom op på det niveau, vi ønskede.

Læs mere i Bovilogisk

Læs mere, i det nyeste nummer af Bovilogisk, der udkommer fredag den 15. juli.

Har du abonnement på bladet, kan artiklen allerede nu læses på www.bovilogisk.dk. Ikke-abonnenter kan også læse artiklen på hjemmesiden ved at købe adgang til artiklen - klik her.

Der kan bestilles abonnement på www.bovilogisk.dk eller 7620 7970.