PC Stål er klar med en nyudviklet pilleflishugger PC942-33PIC, som bygger videre på deres patenterede 360 graders soldsystem, som er kendt fra PC942-P-serien. Flishuggeren blev på Landsskuet i Herning tildelt en bronzemedalje i konkurrencen om årets nyhed.

Den danske producent har oplevet en efterspørgsel på en større flishugger, som skulle have en stor kapacitet, men som fortsat kunne lave kvaliteten svarende til flishuggerne i den mindre serie.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Fra brugerne var det et krav, at maskinen blev udstyret med vores patenterede 360 graders sold, hvilket kunderne er bevidste om er den sikre løsning, når man skal slippe for de uønskede stikkere og klumper, der fremkommer i flisen fra alle standardflishuggere. Dette system sikrer flisens kvalitet, fremfor at gøre forsøget med de usikre alternative systemer, der findes på markedet, og som er forbundet med flere ulemper, lyder det fra PC Stål i en pressemeddelelse.

Kravet var også, at den skulle kunne tage større stammer end de allerede eksisterende pilleflishuggere. Resultatet er blevet en maskine, der kan håndtere træstammer med en diameter på op til 33 cm.

Sommerturne

Opbygningen er efter samme princip som PC942-P-serien, dvs. en skivehugger med det patenterede 360 graders sold, opbygget på en meget kraftig ramme, der som standard ved denne model nu har indbygget kranflange.

Flishuggeren leveres kun til kranmadning, og der er som standard trådløs fjernbetjening af indtræksvalserne, hvor denne fjernbetjening kan også styre ekstraudstyr, som hydraulisk drej og vip af vippeblad.

På grund af de endnu større stammer, er både indmadningstragten og indtrækket forstærket. Pladerne i tragten er i højstyrkestål, og indtræksvalserne har en stor gearing, som gør, at valserne trækker jævnt ind og knækker selv kraftige grene på stammerne under indmadning. Kraftoverførslen fra traktoren er også øget, så den tilladelige effekt er forøget til 250 hk ved denne maskine.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Som standard leveres maskinen typisk med 30 eller 23 mm sold. Andre soldstørrelser til grovere eller finere flis er også lagervare.

Den nye flishugger kan sammen med et udvalg af producentens andre maskiner ses på flere dyrskuer og messer hen over sommeren. Første mulighed er Roskilde Dyrskue d. 3.-5. Juni 2016, og juletræsbranchen får miligheden på Langesømessen 18. august.