Store dele af forårsarbejdet blev for vores vedkommende først udført i maj. I starten af måneden manglede vi stadig at så cirka 120 hektar vårbyg og lægge 40 hektar kartofler. Vi blev færdig med kartoflerne den 16. maj, hvilket var samme tidspunkt som i 2015. Jeg var ikke så bange for de sent lagte kartofler, da det jo gik fint i 2015. Jeg var mere spændt på, hvordan vårbyggen, der blev sået omkring den 10. maj, ville udvikle sig.

På trods af det sene forår er jeg i dag - midt i juni - godt tilfreds. Vi fik hjælp af det varme vejr, som satte gang i hurtig fremspiring af kartoflerne. Cirka 25 dage efter lægningen var kartoflerne oppe. Den hurtige fremspiring har bevirket, at vi i år ser meget sunde kartofler. I 2015 lagde vi nogle af kartoflerne i jorden i cirka seks uger inden fremspiring.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Den sene vårbyg har også udviklet sig positivt. Jeg havde ikke tålmodighed til at blive ved med at vente på, at gyllevogn med nedfælderen kunne køre. Jeg vurderede, at vi kunne pløje en uge, før det havde været klar til gyllevognen, og det er lang tid, når vi er i maj måned og mangler at så 120 hektar. Vi placerede 250 kg N27 ved såning, og gyllen blev så kørt ud i afgrøden med slanger og syre af to omgange.

Det blev et underligt og rodet forår. Der var en lang pause mellem de først etablerede afgrøder og de sidste, og det bevirkede, at vi ikke kunne få afsluttet den ene, før vi skulle i gang med det næste i de tidlige afgrøder. For eksempel skulle vi i gang med at vande, før vi var færdige med at lægge kartofler.

I Agro, der udkommer fredag den 8. juli kan du læse mere om forårsarbejdet hos Dannie Feldbak.

Men allerede nu kan du læse artiklen ved at klikke her:

Brugernavnet er dit abonnementsnummer, og adgangskoden er dit postnummer.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ikkeabonnenter kan også læse artiklen på hjemmesiden ved at købe adgang til den.

Der kan bestilles abonnement på www.agrologisk.dk eller telefon 76 20 79 70.