Miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen har bedt Folketingets Finansudvalg om tilslutning til at igangsætte arbejdet med afgrænsning af vandløb i vandområdeplanerne og udpegning af kunstige og stærkt modificerede vandløb, som aftalt i Fødevare- og Landbrugspakken inden for en samlet ramme på 25,0 millioner kroner i år.

Det fremgår af Fødevare- og Landbrugspakken, at man skal fastholde de cirka 19.000 kilometer vandløb, som er målet i de endelige vandområdeplaner for 2015-21.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Samtidig er det aftalt, at der skal ske en kvalificering af afgrænsningen af vandløb samt en kvalificering af udpegningen af vandløb som kunstige og stærkt modificerede.

Afsluttes næste år

Vandrådene skal inddrages i arbejdet, der skal være afsluttet senest ved udgangen af næste år. Arbejdet skal sikre, at kun miljømæssigt værdifulde vandløb medtages i vandplanlægningen, så flade, smalle og gravede vandløb, eller vandløb, der har begrænset økologisk potentiale ikke indgår i vandområdeplanerne.

Desuden skal det metodiske grundlag for, at kommuner og vandråd kan inddrages i arbejdet med afgrænsning af vandløb og kvalificering af udpegning af vandløb som kunstige og stærkt modificerede vandløb, etableres.

Udgifterne til afgrænsning af vandløb i vandområdeplanerne og udpegning af kunstige og stærkt modificerede vandløb på 25,0 millioner kroner i år.