Danish Crown køber Ticans ejerandel på 10 procent af SPF-Danmark. Det sker efter, Tican har fået tyske ejere.

- Vi har igennem årene haft et upåklageligt samarbejde med Tican om driften og udviklingen af SPF-Danmark. Grundlaget for samarbejdet blev dog ændret, da Tican fik en tysk ejer, som driver konkurrerende virksomhed til SPF-Danmark. Derfor har vi nu, på de betingelser der var beskrevet i ejeraftalen, valgt at købe Ticans ejerandel, siger Preben Sunke, CFO i Danish Crown.

Artiklen fortsætter efter annoncen

SPF-Danmark er Danmarks største aktør inden for handel og transport af levende svin og står for en betydelig del af handelen med smågrise på både det danske marked og til eksport. Virksomheden driver også Dansk Grisetransport, som kører svin fra besætningerne til slagteri, og UNI-Transport, som fragter døde dyr, slagteaffald, fedt og fritureolie til forarbejdning. SPF Danmark har en flåde på over 150 specialindrettede lastvogne og beskæftiger omkring 250 medarbejdere.

- SPF-Danmark har siden Danish Crown og Tican overtog ejerskabet i 2008 haft en positiv udvikling. Den udvikling ser vi frem til sammen med ledelsen og medarbejderne at fortsætte i de kommende år, hvor virksomheden nu vil blive et 100 procent ejet datterselskab i Danish Crown koncernen, siger Preben Sunke.

Købsprisen på aktieposten er fastsat af en uafhængig tredjepart på baggrund af den ejeraftale, der blev indgået tilbage i 2008. Købsprisen offentliggøres ikke, og de europæiske konkurrencemyndigheder har allerede godkendt handelen.