Lige nu er interessen for at omlægge til økologi ekstra stor. Knap 1.030 landmænd har i år søgt om støtte til at omlægge til økologi eller udvide deres økologiske areal. Af dem er 513 ansøgere nye økologer, der omlægger fra konventionelt landbrug til økologisk produktion.

Så mange nye økologer er ikke set siden slutningen af 1990?erne. Tilgangen af nye økologer har i flere år ligget stabilt mellem 100 og 200 bedrifter årligt, ind til den steg voldsomt sidste år.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det er glædeligt, at den vækst, vi har set i markedet de senere år, nu også fører til et øget økologisk areal herhjemme.

Kirsten Lund Jensen, økologichef i Landbrug & Fødevarer

Økologichef i Landbrug & Fødevarer, Kirsten Lund Jensen, hilser de mange nye økologer velkomne. Med den store interesse er der udsigt til, at et rekordstort areal bliver dyrket økologisk:

- Det er glædeligt, at den vækst, vi har set i markedet de senere år, nu også fører til et øget økologisk areal herhjemme. Både de eksisterende og de nye økologer udnytter potentialet til at levere råvarer til forbrugerne, der gerne vil have mere økologi, siger Kirsten Lund Jensen.

I år er der ansøgt om omlægningstilskud til cirka 41.000 hektar landbrugsjord, hvoraf en stor del er arealer hos helt nye økologer, der begynder at lægge om i år. Samlet set er der søgt økologisk arealtilskud for 310 millioner kroner, der udbetales over de kommende fem år. I dag er der knap 200.000 hektar økologisk landbrugsjord i Danmark.