Mens den tidligere topmodel i 5R-serien hed 5100R, så kommer en kommende topmodel med stor sandsynlighed til at hedde 5125R, det skriver norske Traktor.no.

Det norske magasin er kommet i besiddelse af billeder af den nye 5R-serie, som ventes på markedet til efteråret.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- Det er virkelig en storsælleret for det norske marked, fortæller Gjermund Tømte produktchef for John Deere hos Felleskjøpet Agri, som står for den norske import af John Deere.

I 2013 var hele 255 eksemplarer af de ialt 1.071 indregistreret John Deere-traktorer en 5R-serie. Til sammenligning blev der i Danmark i 2013 indregistreret 20 5R-modeller.

Bygges i USA

Produktionen af den forrige 5R-serie foregik på fabrikken i Mannheim, men da serien gik ud, valgte John Deere, at flytte produktionen af søster-serien: 5M til Augusta i USA. Når 5R-serien relanceres, så vil det også være med udgangspunkt i samme fabrik, og det ser Gjermund Tømte ikke som noget negativt.

- Det er ikke nogen dårlig løsning at produktionen foregår i USA, da det er et land, som er kendt for kvalitetsprodukter, fortæller Gjermund Tømte til norske Traktor.no.

Hvad traktoren gemmer på i kabinen og transmissionsvalg, må vi vente med at finde ud af til september, men Maskinbladet følger naturligvis op på sagen.