Hvis du har været på ferie omkring Alperne, har du sikkeret set de røde Reform-traktorer, kører på markante skråninger og udfører landbrugsarbejde med skårlæggere, vendere, river og snittervogne. Traktorerne er meget udbredte omkring Alperne, da de har et meget lavt tyngdepunkt, og nu er den første Reform-traktor blevet solgt i Danmark.

Traktoren produceres i Østrig, og produktprogrammet går fra 44 til 80 hestekræfter over otte modeller.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Græsslåning i Esbjerg

Den første maskine i Danmark er en Reform Metrac H7 SX, som yder 70 hestekræfter fra den fire cylindret VM-motor. Transmissionen er hydrostastisk med to køreområder.

Vægten er på blot 2,1 ton og med en højde på 2,3 meter og en bredde på 2,4 er der virkelig tale om en maskine med lavttyngdepunkt til meget skrå arealer.

Dog er maskinen solgt til Esbjerg Kommune, som måske ikke er kendt for så mange skrå arealer.

- Den nye Reform-traktor koster ikke mere at køre med, end en fjernstyret klipper, som vi ellers ville bruge til klipning af skrånende arealer, men Reform-traktoren har tre gange så stor kapacitet, siger funktionsleder Vagn Pedersen, hos Esbjerg Kommunes Teknik & Miljø.

Maskinen skal hovedsageligt slå græs, og derfor har kommunen investeret i både slagleklipper og skivehøster til maskinen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Køligt i kabinen

Birgitte Sønderborg er fast chauffør på maskinen, og hun fortæller om en god komfort i maskinen, med god aircondition.

- Jeg har kendskab til andre maskiner med aircondition, som alligevel ikke formår at køle kabinen ned. Det er ganske anderledes med Reform Metrac, som har en virkelig effektiv aircondition, fortæller hun, men bemærker dog, at den støjer en smule mere:

- Det hænger sammen med, at motoren ligger på siden af maskinen, og lidt ekstra støj er så en del af prisen for den store stabilitet. Men ørepropper gør underværker, siger Birgit Sønderborg

formår at køle kabinen ned. Det er ganske anderledes med Reform Metrac, som har en virkelig effektiv aircon, siger hun.

Fire styremetoder

På den tekniske side byder Reform Metrac på både differentialespærre og firehjulstræk, samt PTO-udtag i for og bag.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Desuden har maskinen fire forskellige måder at styre på. Foruden firehjulsstyring, forhjulsstyring og baghjulsstyring, er det også muligt at køre med krabbestyring.

? Det er naturligvis ikke mindst det lave tyngdepunkt og den lave egenvægt, der giver Reform Metrac godt med plusser i forhold til mere almindelige kompakttraktorer. Den kan virkelig klatre og holde balancen. Den pendlende foraksel sørger for, at der altid er jordkontakt for alle fire hjul. De er i øvrigt monteret med brede dæk, som er med til at sikre lavt marktryk, fortæller direktør Lennart Ahlefeldt-Laurvig hos Special Maskiner, som er den danske importør af Reform.