Når Agromek åbner dørene til efteråret, bliver det uden traktorer fra Fendt, Massey-Ferguson og Valtra. Besøgende på messen må også forberede sig på ikke at se produkter fra Kverneland på den store landbrugsmesse.

Det skyldes, at Agco Danmark, Valtra i Danmark samt Kverneland har valgt ikke at deltage på Agromek. Afbuddene fra disse tre store aktører er noget, der ærgrer direktøren for Agromek, men han mener ikke, at de tre afbud er et varsel om, at flere producenter vil melde fra:

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det kommer ikke til at betyde noget for de besøgende. Selvfølgelig vil jeg gerne have hele branchen med. Det er klart. Jeg ser det dog ikke som et tegn på, at flere vil melde fra, siger Allan Pedersen, direktør for Agromek.

Ifølge direktøren skyldes de tre afbud den økonomiske krise i landbruget.

- Dem der har meldt fra har nævnt den nuværende situation som årsagen. Det er ikke permanent, og jeg har alle grunde til at tro på, at dem der ikke er med, kommer tilbage igen senere. Forhåbentlig er vilkårene i erhvervet bedre om to år, end de er i dag, siger Allan Pedersen.

Tæt på niveau

Trods de tre markante afbud fortæller Allan Pedersen, at der generelt er fornuftig tilslutning til Agromek.

- Vi ligger tæt på niveauet fra sidste gang. Der er næsten et halvt år til Agromek, og der kommer nye udstillere ind hver uge. Vi har over 40 nye udstillere i forhold til sidste år, og vi er særdeles godt tilfredse. Jeg synes, at det peger på, at selv i en tid hvor markedet ikke er godt, så prioriterer virksomhederne at komme på messe og komme i dialog med kunderne. På den måde kan de så et frø til en fremtidig investeringer, siger Allan Pedersen.