Abonnementsartikel

Trods det gode vejr kan Roskilde Dyrskue melde om et markant fald i besøgstallet i forhold til de seneste to år.

Solen skinnede over Roskilde Dyrskue, og Statsminister Lars Løkke Rasmussen stod for åbningstalen, men alligevel kan Roskilde Dyrskue nu melde om et markant fald i antallet af gæster sammenlignet med de seneste år.

I alt lagde 86.342 mennesker vejen forbi Roskilde Dyrskue i løbet af de tre dage, som skuet varer. Det er 7.653 færre gæster end sidste år, hvilket svarer til et fald på godt otte procent. Årets besøgstal er dog stadig et godt stykke over tallet fra 2012, hvor omkring 79.000 gæster besøgte Roskilde Dyrskue.

Blandt gæsterne på årets dyrskue var 4.000 skolebørn.

De gik ad den såkaldte Børnerute og kom forbi forskellige skoletjenestetilbud, hvor de blandt meget andet kunne se en gris indvendig, lave deres egne chorizo-pølse eller mini-burger.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

På tre formidlingsområder, kaldet Gårdspladsen, kunne eleverne møde landmænd og bla. tage et kig i landmandens fremtidige værktøjskasse, og prøve Google-briller og se førerløse traktorer.

Da dyrskuet lukkede søndag den 5. juni, opsummerede formanden for Roskilde Dyrskue, Povl Fritzner, hvad målet for dyrskuet er:

- Vi håber, at alle vores gæster går hjem med viden om det danske landbrugserhverv og anerkendelse af, at vi producerer sunde fødevarer af høj kvalitet, med høj dyrevelfærd og et af verdens laveste klima- og miljøaftryk, sagde han i sin tale.