Efter en uge med overenskomststridig arbejdsnedlæggelse på slagteriet i Horsens må størstedelen af de godt 200 medarbejdere, der torsdag valgte at fortsætte strejken, nu selv vælge, om de vil arbejde for Danish Crown eller ej.

På et møde fredag den 3. juni blev de strejkende medarbejdere informeret om, at arbejdet skal normaliseres senest med virkning fra arbejdsdagens start mandag den 6. juni. Alternativt kan de medarbejdere, der måtte ønske at forsætte strejken, betragte deres ansættelse hos Danish Crown som ophørt.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- Vi er rigtig ærgerlige over, at vi er nået hertil. Efter en konstruktiv dialog med de tillidsvalgte på slagteriet i Horsens blev vi enige om at igangsætte en møderække, hvor vi sammen får ryddet de uoverensstemmelser af vejen, der er mellem medarbejderne og ledelsen. Det fik torsdag den overvejende del af de 1.300 medarbejdere til at gå i arbejde, men en stor del af de resterende medarbejdere virker desværre helt urokkelige, siger Per Laursen, der er produktionsdirektør i Danish Crown Pork.

På et møde torsdag den 2. juni blev de strejkende medarbejdere gjort bekendt med, at Danish Crown samme dag overfor Arbejdsretten ville tage forbehold for at kunne stille arbejdet frit, såfremt medarbejderne ikke efterkom Arbejdsrettens pålæg om at genoptage arbejdet.

- I løbet af den forgangne uge har vi gang på gang understreget overfor de strejkende medarbejdere, at flere af de fremsatte krav aldrig ville blive genstand for en forhandling. Det har desværre ikke fået dem til at opgive kravene. Nu får de en sidste chance for at genoptage arbejdet, og det håber vi inderligt, de vælger at gøre, siger Per Laursen

Den overenskomststridige arbejdsnedlæggelse har to gange været prøvet ved arbejdsretten i København, og begge gange er de strejkende medarbejdere blevet pålagt at genoptage arbejdet.