For anden gang uddeler PwC sammen med en uafhængig dommerkomité en pris for årets bedste årsrapport blandt de ikke-børsnoterede virksomheder. Det blev Arla, der løb med den ærefulde pris i 2016.

Den uafhængige dommerkomité bemærker, at Arla har arbejdet aktivt med at gøre årsrapporten både læsevenlig og informativ med et stærkt fokus på virksomhedens stakeholdere, og at den dermed ligger på niveau med de bedste C20-virksomheder.

Artiklen fortsætter efter annoncen

. Arlas årsrapport er et glimrende eksempel på et stakeholder-regnskab, hvor informationen er tilpasset de primære stakeholdere, som er landmænd og forbrugere. Det gør årsrapporten meget relevant og nærværende, lød det fra dommerkomitéen ved overrækkelsen af prisen og påpegede:

- Årsrapporten er moderne og let tilgængelig. Regnskabslæseren kan nemt finde relevante informationer i årsrapporten. Den fremstår i et flot layout, og der er anvendt spændende og utraditionel grafik til at understøtte de vigtigste budskaber, tal og historier hele vejen igennem rapporten

Arla løfter niveauet

Sidste år vandt Arla en særpris, da årsrapporten 2015 udmærkede sig ved et fremragende noteapparat. I år er niveauet endda blevet løftet yderligere i forhold til sidste år: Grafikken skaber overskuelighed i præsentationen, og der er udarbejdet en meget detaljeret regnskabsberetning, uden at detaljerne drukner.

- Det er imponerende, at Arla har formået at løfte niveauet yderligere, når det gælder arbejdet med både de primære regnskabsopstillinger og noterne. Her kan andre selskaber roligt lade sig inspirere, lød det fra dommerkomitéen.