Abonnementsartikel

Peder Tuborgh opfordrer i et læserbrev til Jyllands-Posten bankerne til at holde hånden under de økonomisk trængte mælkeproducenter.

- Danske mælkeproducenter er blandt de allerbedste i verden. De er veluddannede og har aldrig drevet mælkeproduktionen mere effektivt end nu, både når det gælder omkostninger, CO2-udledning og forbrug af naturens ressourcer.

Sådan indleder Arla-topchef Peder Tuborgh sin bøn til de danske banker i sit læserbrev i Jyllands-Posten.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- Lad dem ikke forsvinde ud af et erhverv, som vi i Danmark er verdensmestre i,

Peder Tuborgh, administrerende direktør, Arla

Peder Tuborgh roser de danske mælkeproducenter til skyerne, og opfordrer bankerne til at have tålmodighed og hjælpe de økonomisk hårdt trængte mælkeproducenter sikkert gennem krisen.

- Jeg kan sagtens sætte mig ind i, at bankernes ledelser har bedt deres lokalafdelinger om at begrænse deres tab. Men jeg beder om lidt mere tålmodighed og minder om, at landmanden, som sidder på den anden side af bordet, er en af verdens dygtigste i sin branche. Han eller hun vil være i stand til at drive en effektiv og indtjenende forretning, når markedet er vendt. Og det vil vende, forklarer Peder Tuborgh i sit læserbrev.

Topchefen minder bankerne om, at der tidligere har været stor tillid til erhvervet, og at samarbejdet før har været rigtigt godt. Og at de danske mælkeproducenter ikke er blevet mindre dygtige med tiden.

- Tro på dem nu, ligesom I troede på dem, da de fik kreditter til at investere i nyt teknologisk malkeudstyr, effektiviseringer og moderne stalde til gavn for dyrene, miljøet og alle, der elsker et glas mælk og en god ost. Lad dem ikke forsvinde ud af et erhverv, som vi i Danmark er verdensmestre i, skriver Peder Tuborgh.