Verdens første folkemøde for natur er for nyligt blevet afholdt i Hirtshals, og det er ikke så mærkeligt, at det er i Danmark, at det finder sted, for vi er vilde med naturen her i landet. Danskerne bruger naturen flere gange om ugen - hele 22 procent bruger den hver dag, og det er en lille stigning i forhold til 2013, hvor der senest blev foretaget samme type undersøgelse. Tallene stammer fra en ny befolkningsundersøgelse om natur fra Norstat foretaget for Landbrug & Fødevarer.

Især kvinder, 55+ og danskere bosat uden for Region Hovedstaden bruger naturen flere gange om ugen eller oftere. Blot 15 procent blandt danskere i Region Hovedstaden bruger naturen hver dag og 15 procent svarer omvendt, at de bruger naturen sjældnere.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Kvinder nyder tilsyneladende oftere synet af alt det grønne i naturen. I hvert fald svarer flere kvinder end mænd, at de oftere bruger naturen til at kigge på, dyrke motion, samle bær, frugt og lignende samt badning, mens 17 procent af mændene bruger naturen til jagt og fiskeri (modsat fire procent blandt kvinder). Danskere mellem 18 og 34 år bruger oftere end gennemsnittet naturen til motion og badning, mens 45+ segmentet svarer oftere end gennemsnittet, at de bruger naturen til rekreation og til at kigge på.

Kyster og skove

Kysterne og skovene er det, som flest bedst kan lide ved den danske natur.

På tredjepladsen finder vi landskabet efterfulgt af dyrelivet. Mænd svarer oftere end kvinder, at søerne er det bedste ved dansk natur. Kvinder svarer oftere end mænd, at markerne, duften, dyrelivet og landskabet er det bedste ved den danske natur.

Til spørgsmålet om staten bør understøtte udviklingen af den danske natur, svarer 64 procent af danskerne ja tak. Danskerne bosat i region Hovedstaden svarer oftere ja, mens danskerne bosat i Region Syddanmark og Region Nordjylland oftere svarer nej til spørgsmålet om, om staten bør støtte udviklingen af den danske natur.