Der er fremgang over hele linjen og stor opbakning fra dyreudstillernes side til Det Østjyske Dyrskue i Horsens, der finder sted den 17. og 18. juni.

- Dyrene er det naturlige omdrejningspunkt for arrangementet, og vi er meget glade for den store tilslutning. Uden opbakningen fra dyreudstillerne var der intet dyrskue, og derfor er det fantastisk vigtigt, at de igen i år bakker godt op, siger Peter Søgaard Mortensen, Østbirk.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- Det er rigtigt flot, at så mange vil udstille, og vi er utroligt glade for den store opbakning,

Peter Søgaard Mortensen, formand for Foreningen Land & By Østjylland

Han er formand for Foreningen Land & by Østjylland, der står bag skuet med opbakning fra de tre lokale landboforeninger, Østjysk Landboforening, Landboforeningen Odder-Skanderborg og Vejle-Fredericia Landboforening.

I alt 332 store dyr udstilles, og det er lidt flere end sidste år. De er fordelt med 71 heste fordelt på 16 racer, 109 malkekøer, 124 kødkvæg og 28 får. Hertil kommer udstilling af høns, kaniner, katte samt børnedyrskuet arrangeret af 4H med cirka 50 dyr ? lige fra kalve og ponyer til kaniner og hunde.

- Det er rigtigt flot, at så mange vil udstille, og vi er utroligt glade for den store opbakning, siger formanden.

Danmarks hyggeligste

Landmændene stiller op med deres flotteste dyr, der vil være toptrimmede og klargjorte til dagen, og maskinhandlerne viser deres maskiner og nyheder. Landbruget benytter lejligheden til at informere og oplyse om, hvordan de gode danske fødevarer, bliver produceret. Der er samtidig masser af show og underholdning på pladsen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi glæder os til at invitere byens befolkning og alle interesserede ud på dyrskuepladsen i Horsens til Danmarks hyggeligste dyrskue. Her kan man komme på helt tæt hold af dyrene, og det er en stor oplevelse for børnene at opleve stemningen. Vi ser frem til at vise alle, hvad landbruget har at byde på.

- Dyrskuet er en festlig begivenhed og stedet, hvor vi kan vise landbruget frem. Vi vil gerne fortælle den gode historie om landbruget, det er en meget vigtig opgave. Vi har store udfordringer i vores erhverv i disse år, men det gør ikke opgaven med at vise, hvad landbruget står for, mindre. Tværtimod, lyder det fra dyrskueformanden.

Gårdbutikker og show

På dyrskuet i Horsens vil der også være en stor udstilling med maskiner og forskellige serviceydelser, og der vil være en udstilling, hvor gårdbutikkerne viser, hvad de har at byde på. Blandt udstillerne er Landmad-kæden, der netop har åbnet butik i Thonbogade i Horsens, samt Barrit Mejeri, der kommer med et udsnit af sine mange spændende oste.

På standudstillingen er der ikke blot landbrugsprodukter og teknik men også bilforhandlere, politiske partier, foderstof, landbrugsskoler, landbrugsrådgivning, hegnsfirmaer m.m.

Det er dyrskue nummer 146 i rækken i Horsens, og masser af traditioner er forbundet med dyrskuet. Dyrene og maskiner er traditionen tro omdrejningspunkt, men der er også nye ting på programmet, bl.a. gøglercirkus med kniv- og øksekast ved Cirkus ChangHigh

Artiklen fortsætter efter annoncen

På underholdningsprogrammet er også grisevæddeløb, gymnastik, hundeopvisning, hesteshow, hestevognskørsel og meget andet.