Arla Foods amba har indgået aftale om at sælge datterselskabet Rynkeby Foods A/S til tyske Eckes-Granini Group GmbH, som er Europas førende producent af mærkevare-drikke baseret på frugt.

Handlen er gennemført og træder i kraft med øjeblikkelig virkning.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- I Arla har vi gennem de seneste to årtier frasolgt datterselskaber, som ikke har nogen direkte tilknytning til produktionen af mejeriprodukter, da vi ønsker at fokusere på vores kerneforretning.

Povl Krogsgaard, vice-administrerende direktør i Arla.

Rynkeby er Nordens største juice- og saftproducent med et årligt salg på mere end 130 millioner liter til forbrugere i primært Danmark, Sverige og Finland under varemærkerne Rynkeby og God Morgon. Virksomheden blev grundlagt i 1934 og har været 100 procent ejet af Arla siden 1998.

Povl Krogsgaard, vice-administrerende direktør i Arla, er overbevist om, at Eckes-Granini er det rette strategiske match for Rynkeby i fremtiden:

- I Arla har vi gennem de seneste to årtier frasolgt datterselskaber, som ikke har nogen direkte tilknytning til produktionen af mejeriprodukter, da vi ønsker at fokusere på vores kerneforretning. Rynkeby er det sidste tilbageværende datterselskab i Arla-koncernen, som ikke relaterer sig til mælk, og vi mener, at Rynkeby rent forretningsmæssigt passer bedre til Eckes-Granini, fordi de fremadrettet kan bringe virksomheden op på næste trin.

Thomas Hinderer, bestyrelsesformand og CEO for Eckes-Granini Group, fortæller:

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Opkøbet af Rynkeby er endnu en vigtig milepæl i Eckes-Graninis internationale vækststrategi. Vi er stolte over at kunne byde Rynkeby og de engagerede medarbejdere velkommen og er glade for at kunne tilføre Eckes-Granini to nye stærke brands. De to brands, Rynkeby og God Morgon, passer perfekt ind i vores produktsortiment. Vi ligger nu placeret som nummer et i otte europæiske lande i vores fortsatte bestræbelser på at blive den førende leverandør af frugtdrikke.

Som en del af aftalen er parterne blevet enige om en struktur, der viderefører den nuværende distributionsordning.

Yderligere vilkår og betingelser for handlen oplyses ikke.