32 mælkeproducenter er gået konkurs i de første fire måneder af 2016. Dermed ser året allerede ud til at kræve flere konkurser, end 2015, som ellers hidtil har haft 60 mælkeproducenter som det højeste antal konkurser.

Det skriver dr.dk.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi bliver nødt til at få indført et styringsredskab på europæisk plan, der kan få produktionen under kontrol, ellers ender vi med at konkurrere hinanden til døde.

Kjartan Poulsen, formand for Danske Mælkeproducenter.

Den lange række af mælkeproducenter, som har måttet dreje nøglen om fortsætter, hvis der ikke bliver gjort noget for at sikre en højere pris på mælk. Det mener formanden for Danske Mælkeproducenter, Kjartan Poulsen.

- Vi bliver nødt til at få indført et styringsredskab på europæisk plan, der kan få produktionen under kontrol, ellers ender vi med at konkurrere hinanden til døde. Man kan ikke producere mælk for knap to kroner literen, siger han til dr.dk.

De lave mælkepriser og mælkeproducenternes høje gæld gør det svært at få en fornuftig forretning op at køre. Og det er kun begyndelsen.

- Der er langt flere, der har det svært, og vi vil komme til at se flere konkurser resten af året. Hver gang prisen falder, så prøver den enkelte landmand at producere mere mælk. Det er en ond cirkel, forklarer Kjartan Poulsen til dr.dk.