Når EU-kommissionen sender et brev til miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen, hvor EU-kommissionen beskriver tre områder, hvor landbrugspakken måske overskrider bestemmelserne i tre EU-direktiver, er det ikke noget, der for Landbrug & Fødevarer til at tvivle på indholdet af landbrugspakken.

Blandt andet fordi Landbrug & Fødevarer ikke regner med at de danske landmænd udnytter muligheden for at gøde så meget, som landbrugspakken tillader.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- så er jeg helt rolig i forhold til at landbrugspakken nok skal klare skærene,

Flemming Nør-Pedersen, direktør Landbrug & Fødevarer

- Med landbrugspakken har de danske landmænd fået en øget gødskningsret. Ikke en gødskningspligt. Halvdelen af de danske landmænd får mulighed for at gøde dobbelt så meget, som de gerne vil, mens den anden halvdel kun får lov at gøde halvt så meget, som de gerne vil. Derfor kommer de ikke til at udnytte den mulighed de har fået for at gøde, og det er tallene for, hvor meget landmændene har tilladelse til at gøde, der er blevet sendt til EU, siger Flemming Nør-Pedersen, direktør for Landbrug & Fødevarer.

Grundigt forarbejde

Direktør Flemming Nør-Pedersen forventer, at embedsværket i miljø- og fødevareministeriet er klar til at svare på alle spørgsmål, EU-kommissionen måtte have i forhold til landbrugspakken.

- Jeg har stor tillid til, at forarbejdet for landbrugspakken har været grundigt. Der dukkede heller ikke kommentarer op, da førende miljø-eksperter var indkaldt til møde under behandlingen af landbrugspakken. Så uden at kende det konkrete indhold af EU-kommssionens pilot-henvendelse, så er jeg helt rolig i forhold til at landbrugspakken nok skal klare skærene, siger Flemming Nør-Pedersen.