Efter Maskinbladet i sidste uge skrev, at A-K Maskiner, som er den norske importør af blandt andet New Holland og Case IH, har tabt 149 millioner norske kroner på tre år, så melder A-K Maskiner nu ud, at man i 2016 forventer sorte tal på bundlinjen, det skriver norske Traktor.

Case IH og New Holland bliver i Norge importeret af A-K Maskiner, som er et datterselskab af Bertel O. Steen, som blandt andet importere Peugeot og Mercedes-Benz personbiler til Norge. Den store norske importør har netop afleveret et blodrødt regnskab fra 2015 med 44 millioner norske kroner i underskud.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Store tal i 2016

Finansdirektør Anders Haug i A-K Maskiner udtaler dog til norske Traktor, at importøren har planer om et plus i regnskabet i 2016:

- Vi har planer om sorte tal i 2016, og når vi ser på tallene, så følger vi planen indtil videre, hvis vi kigger på januar til april, fortæller Anders Haug til Traktor.

Importøren oplevede et stort nedgang i maskinslaget i 2015, og omsætningen faldt fra 1,2 milliarder i 2014 til 1,0 milliard i 2015. Grunden ligger blandt andet i et svigtende traktorsalg med markedsandele, som faldt med hele 9,2 procentpoint til 14,1 procent for Case IH og New Holland samlet.