Det har fået Karina Due fra Dansk Folkeparti til at bede miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen til at forholde sig til dels, at antallet af langvarige dyretransporter øges så markant.

Ministeren påpeger, at reglerne om beskyttelse af dyr under transport findes i Transportforordningen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Platformen vurderes at være et værdifuldt redskab i bestræbelserne for at skabe en fælles og gennemsigtig regulering af området,

Esben Lunde Larsen, miljø- og fødevareminister

- Danmark har i 2014 i samarbejde med Nederlandene og Tyskland fremsat en fælles erklæring vedrørende dyrevelfærd (Vught-erklæringen), der indeholder en opfordring til EU-Kommissionen om at revidere Transportforordningen. Sverige har sidenhen sluttet sig til samarbejdet på dyrevelfærdsområdet, forklarer ministeren.

Videnskabeligt belæg

De pågældende lande opfordrer blandt andet EU-Kommissionen til at fastsætte grænser for transporttiden for dyr til slagtning, og det påpeges, at der er videnskabeligt belæg for at fastsætte en maksimum transporttid på otte timer for disse dyr.

I februar 2016 blev der på blandt andet dansk initiativ fremsat forslag om etablering af en dyrevelfærdsplatform på EU-niveau. Forslaget indebærer oprettelse af et fælles forum for EU Kommissionen, medlemsstaterne, NGO?er, forbrugerorganisationer, landbrugs- og veterinærorganisationer med flere, hvor emner af betydning for dyrevelfærden i EU kan drøftes:

- Platformen vurderes at være et værdifuldt redskab i bestræbelserne for at skabe en fælles og gennemsigtig regulering af området, og initiativet vurderes at kunne bidrage positivt til udviklingen af højere standarder for dyrevelfærd, oplyser Esben Lunde Larsen videre.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Han har i øvrigt så sent som i sidste måned rettet henvendelse til sine kolleger i de øvrige lande, og bemærket, at der er et behov for fortsat at gøre opmærksom på behovet for kortere transporttider.