Der er behov for nye tiltag der kan vende kurven for den høje pattegrisedødelighed. Det var en af konklusionerne, da 35 svinedyrlæger fra hele landet mødtes for at lytte til erfaringer og drøfte mulige initiativer.

Malene Kari Falkenberg, Fagpolitisk konsulent, DDD, skriver om mødet i den udgave af Hyo, der udkommer 6. maj.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Mødet var et medlemsmød, der foregik for nyligt i Den Danske Dyrlægeforening - DDD - Sektion vedrørende Svin (SvS), hvor det eneste emne på programmet var pattegrisedødelighed. Målet med mødet var at ruskes op i viden og redskaber med henblik på at komme det ambitiøse mål fra Svinetopmødet i 2014 flere skidt nærmere.

På topmødet, der var indkaldt af daværende fødevareminister, Dan Jørgensen, forpligtigede DDD sig til sammen med blandt andet svinesektoren, slagterier og dyrevelfærds- og forbrugerorganisationer at arbejde for, at overlevelsesraten for smågrise øges med én gris pr. kuld i 2020.

- Men vi er desværre endnu langt fra mål, og vi må lægge os i selen og benytte os af den frivillige aftale, der er mellem DDD Sektion vedrørende Svin og landbruget, hvis målet skal nås, konstaterede formanden for SvS, Kristian Viekilde, da han indledte mødet.

Læs mere i Hyo

Læs mere i det nyeste nummer af Hyo, der udkommer fredag den 6. maj.

Artiklen kan allerede nu læses på www.hyologisk.dk. Brugernavnet er dit abonnementsnummer, og adgangskoden er dit postnummer.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Der kan bestilles abonnement på www.hyologisk.dk eller 7620 7970.