Abonnementsartikel

Når man i dag taler om landbrugsbyggeri, er der et pænt stykke vej fra "de gode gamle dage".

Landbrugsbyggeriet er langt mere komplekst end tidligere, og det kræver masser af erfaring at bevare overblikket og stå med koordineringen.

Det er noget, de ved noget om hos Drøhse - tømrer og snedker ApS i Løgumkloster. Rigtigt mange års erfaring med landbrugsbyggeri betyder, at Drøhses medarbejdere har oparbejdet de særlige kompetencer, der skal til, og ved, hvordan et stort byggeprojekt skal styres sikkert i mål - og til tiden.

Ejer af Jan Drøhse, Tue Enghave Jensen, fortæller:

- I de store projekter er det alfa og omega, at vi under hele projektet bevarer det fulde overblik. Der er mange underentreprenører på projektet, og dels skal vi jo helst ikke gå i vejen for hinanden, dels har vi en tidsplan, der skal overholdes, siger han.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Fra husdyrhold til produktion

Landbrug er ikke længere små husdyrhold, men store produktionsapparater, hvor alt skal spille sammen for at sikre effektivitet, økonomi og fleksibilitet udover de helt naturlige hensyn til dyrevelfærd og bæredygtighed.

Og moderne landbrugsbyggeri er dermed blevet til meget store byggeprojekter, hvor hovedentreprenørens vigtigste opgave bliver at koordinere byggearbejdet, så arbejdet skrider frem som planlagt, og tidsplanen i sidste ende kan overholdes.

Bygningskonsulent Ole Ugelvig fra Bygningskontoret forklarer:

- I så store projekter som landbrugsbyggeri ofte er i dag, bliver hovedentreprenørens væsentligste rolle at koordinere arbejdet, især i forhold til de mange underleverandører, der er involveret. Det handler om at kunne planlægge og følge en tidsplan i detaljer, at være forudseende og at overholde de aftaler, der bliver indgået, siger han.

Levering til tiden

Landmand Peter Chr. Petersen i Rødekro benyttede sig af Drøhses ekspertise, da han i forbindelse med et kommende generationsskifte ønskede at udvide produktionen til det dobbelte. Projektet blev udbudt i licitation i december 2014, og med den bedste pris vandt Drøhse opgaven.

- Vi havde et rigtigt godt og konstruktivt samarbejde med Jan Drøhse, der var hovedentreprenør på byggeriet. De indgåede aftaler blev overholdt, og byggeriet blev leveret som aftalt, fortæller Peter Chr. Petersen.

Jan Drøhse afleverede det store landbrugsbyggeri bestående af cirka 8.000 kvadratmeter bygninger med to gyllebeholdere og tilhørende fodersiloanlæg til Peter Chr. Petersen i efteråret 2015.