Abonnementsartikel

Danish Crown har sat gang i effektiviseringsprocessen på slagteriet i Rønne

To år efter den store redningsplan for Danish Crowns slagteri i Rønne faldt på plads, sker der meget markante ændringer på slagteriet. Om få uger begynder byggeriet af et nyt kølerum, og fra årsskiftet går medarbejderne over til at arbejde på en firedages arbejdsuge. Begge dele for at udvikle og effektivisere produktionen for at opnå de forbedringer af driftsøkonomien, der blev aftalt i maj 2014.

- Investeringen i det nye kølerum kan i høj grad være med til at fremtidssikre slagteriet og dermed op mod 200 arbejdspladser. Nu får vi kølekapaciteten til at håndtere de 50.000 ekstra grise årligt, som de bornholmske svineproducenter lovede at levere som deres bidrag til redningsplanen. Grisene ser ud til at komme helt som planlagt, så det går den rigtige vej, men der er stadig et stykke vej til målet, siger Per Laursen, der er produktionsdirektør i Danish Crown.

Medarbejderne på slagteriet i Rønne blev informeret på et møde fredag. Senere på året vil de få en mere detaljeret gennemgang af, hvordan deres arbejdsdag vil blive tilrettelagt, når de efter nytår skal begynde at arbejde fire dage om ugen.

- Jeg er utrolig glad for, at vi har fået aftalen på plads. Mine kolleger er selvsagt lidt usikre på, hvordan det bliver med så lange arbejdsdage, men omvendt er vi rigtig glade for, at byggeriet af det nye kølerum nu kommer i gang, siger tillidsmand Thomas L. W. Hansen.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Vejen til en effektiv drift er at udnytte produktionskapaciteten på slagteriet så tæt på 100 procent som muligt. Det kræver, at alle tandhjul i produktionen passer sammen, og med den nye aftale kommer slagteriet i Rønne tættere på målet.

- Det nye kølerum og en fire dages arbejdsuge gør det muligt både at løfte effektiviteten og nedbringe omkostningerne til blandt andet rengøring ganske betragteligt. Sammen med en række andre initiativer skulle det gerne betyde, at omkostningerne ved at drive slagteri på Bornholm kommer tættere på de omkostningsniveauer, vi ser på Danish Crowns andre slagterier. Der ligger stadig et stykke arbejde forude for at nå i mål med den opgave, men når vi kommer det, bør det være muligt, at Bornholm har et slagteri i mange år fremover, siger Per Laursen.