I Danmark er Deutz-Fahr et mærke, der flyver en anelse under radaren, og et kig på salgsstatistikken viser, at mærket sidste år var det mærke, der fik indregistreret ottendeflest enheder. Hos Ole Jakobsen Maskinforretning i Ølgod har man dog stor tiltro til Deutz-Fahr, som man har solgt i mands minde.

- Jeg vil beskrive Deutz-Fahr som traktorernes svar på BMW, Audi eller Mercedes-Benz. Det er et kvalitetsprodukt, som selvom det måske ikke er det billigste i indkøbspris, på sigt tjener sig ind på grund af de lave omkostninger til vedligeholdelse, siger Johnny Jørgensen, der er sælger hos Ole Jakobsen Maskinforretning med ansvar for traktorsalg.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Og når sådanne ord kommer fra en mand som Johnny Jørgensen, kan man roligt stole på, at han ved, hvad han taler om. Johnny Jørgensen har nemlig forhandlet Deutz-Fahr siden 1985, og han har tidligere haft egen maskinhandel i Vandel, som sidenhen blev opkøbt af Ole Jakobsen Maskinforretning.

- Jeg føler nærmest, at jeg er gift med mærket Deutz-Fahr, når jeg nu har arbejdet så længe med det, som jeg har. Det betyder, at jeg kender mærket til bunds, og jeg ved, hvad produkterne står for, og hvordan de bliver produceret, forklarer Johnny Jørgensen.

Sælgerens lange erfaring er noget, som kommer både kunderne og Ole Jakobsen Maskinforretning til gode, mener han:

- Det tager længere tid at få kunder, end det gør at miste dem, og derfor er troværdighed alfa-omega. Samtidig handler det om, at man skal stå ved det, man lover, og at man skal opføre sig ordentligt, så man kan være sig selv bekendt, siger Johnny Jørgensen.

Omkring 200 heste

Hos Ole Jakobsen Maskinforretning i Ølgod sælger man udover Deutz-Fahr også traktorer fra Zetor, og i alt ruller der cirka 13-15 fabriksnye traktorer ud fra forretningen om året.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det er ingen kunst at sælge nye traktorer, hvis man glemmer de brugte. De må for alt i verden ikke slå rødder, for det er jo først, når den sidste traktor i en handel er solgt, at man kan gøre handlen op. Vi opkøber da også en del brugte hos andre maskinhandlere og private, fortæller Johnny Jørgensen og fortsætter:

- Størstedelen af de traktorer, som vi sælger, har omkring 200 hestekræfter. En model som Deutz-Fahr 7250 TTV samt modeller med C:Chift har en god størrelse, og det er fremtidssikrede traktorer, der kan leveres forberedt til GPS-styring. Samtidig har den liftkapaciteten til de store redskaber og en god robusthed. Det er vigtigt, at det hele passer sammen, når man arbejder med store redskaber, der stiller store krav til traktoren, forklarer Johnny Jørgensen.

Netop GPS-styring er et område, hvor man hos Ole Jakobsen oplever en efterspørgsel fra kunderne.

- Stort set alle de nye traktorer, som vi sælger, er forberedt til autostyring. Det hænger sammen med, at landbrugene bliver større, og derfor går det hurtigere med at tjene den ekstra udgift hjem igen, siger Johnny Jørgensen.

For nylig lancerede Deutz-Fahr en ny traktorserie ved navn Serie 5D, der skal erstatte den velkendte Agroplus-serie. Den nye serie kommer til at spænde fra 62 til 102 hestekræfter.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Den serie for venter jeg mig meget af, da vi har solgt godt af Agroplus-serien. Den passer lige til de kunder, der har brug for en snild og driftsikker traktor, siger Johnny Jørgensen.

Deutz-Fahr på Grønland

Når man som Johnny Jørgensen har arbejdet med Deutz-Fahr i over 30 år, oplever man givetvis også nogle handler, der efterlader et indtryk.

- Jeg har solgt og leveret fire fabriksnye Deutz-Fahr traktorer til Grønland. Vi sendte den afsted i september, og det var også sidste udkald, inden det hele frøs til deroppe. I første omgang solgte vi én traktor, som vi sendte derop i en container. Siden har den samme kunde købt igen, og hans nabo har også handlet hos os. Det var en speciel oplevelse, at sende en traktor derop, men når naboen også endte med at købe, må det jo betyde, at vi har leveret en god traktor, fortæller Johnny Jørgensen.

I hele forretningen i Ølgod samt hos afdelingen i Vandel har Ole Jakobsen Maskinforretning 10 medarbejdere, der er med til at betjene de tre servicebiler, som man råder over. Det er dog ikke de ansatte i Ølgod, der rykker afsted til Grønland, når de solgte traktorer skal serviceres.

- Det klarer de selv deroppe. Vi sørger for at sende reservedelene af sted herfra, og så får de dem selv skiftet, siger Johnny Jørgensen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Stærkt samarbejde

Der er kun omkring 20 kilometer fra Ølgod til Grindsted, hvor man finder HCP Nordic, der er den danske importør af Deutz-Fahr.

Den korte afstand er noget, som man hos Ole Jakobsen Maskinforretning nyder godt af.

- Det er en stor fordel for os, at de ligger så tæt på. Det sker ofte, at vi tager kunder med derover, hvor de kan se det fulde traktor-program, også for at sikre os at det er den helt rigtige traktormodel, vi får solgt , en som dækker behovet, forklarer Johnny Jørgensen.

Den erfarne sælger har da også kun ros til overs for importøren, HCP Nordic.

- Vores forhold til HCP Nordic giver vores kunder en stor tryghed. Vi ved, at HCP holder, hvad de lover, og vi har et rigtig godt samarbejde med dem, siger Johnny Jørgensen.